Gravida Almenäs om uppbrotten: "Jag har skapat kaos"

Gravida Jessica Almenäs har gått igenom flera uppslitande separationer innan hon hittade tryggheten hos kärleken Patrik Fahlgren. Nu berättar tv-profilen att mycket kaos har berott på henne själv. – Jag har velat känna att det händer något hela tiden, säger hon till Amelia.

Programledaren Jessica Almenäs, 41, har barnen Jack, 12, och Dylan, 8, med två olika pappor. Snart ska hon bli mamma för tredje gången, nu med nya pojkvännen Patrik Fahlgren, 31. Men det var inte självklart för tv-profilen att våga tro på kärleken igen. För Amelia berättar Jessica att hon inte trodde att hon skulle träffa någon ny efter alla uppbrott.

– Jag gick på ett par nitar efter separationen och tänkte ett tag att jag skulle leva ensam med mina barn. Men när jag träffade Patrik kände jag så tydligt att vi ska vara ihop. Det är meningen. Jag tänkte att det måste bli vi, annars vet jag inte vad jag gör. I det läget så vågar man, säger hon.

LÄS MER: Gravida Almenäs chockad – är släkt med pojkvännen: “Sjukt”

Och så blev det. Men trots att Jessica vågade tro på kärleken, var det inte självklart att våga få barn igen. I sitt förra förhållande pendlade hon konstant mellan sin äldsta son i Sverige och sin yngsta sons pappa, hoppryttaren Tony Hansen, 38, i Norge och det kaoset har satt sina spår. Samtidigt har Patrik Fahlgren inga egna barn och Jessica förstod att de måste skaffa snabbt om det ska bli något.

– Jag är 41 år och har inte tio år på mig, så vi började prata om det här tidigt. Jag tycker att det är så skönt att barnen har blivit större, jag behöver inte skaffa barnvakt, vilket är som att få tillbaka livet. Men att ställa den friheten mot att förvägra Patrik att få ett eget barn… För mig kändes det inte rimligt. Och man ångrar aldrig ett barn, säger hon.

Och inför förlossningen har Patrik, som är handbollsspelare på proffsnivå i Tyskland, också valt att ge upp sin internationella karriär för att flytta hem och bilda familj med Jessica. Programledaren beskriver förhållandet med Patrik som mer harmoniskt, stabilt och vuxet än hennes tidigare, spruckna relationer.

– Mina tidigare relationer har varit ganska röriga och jag har lite gjort mig till en människa som behöver kaos för att må bra. Ibland har jag till och med skapat kaoset, för att känna att det händer något hela tiden. Det har varit nyttigt för mig att in se att jag mår bättre utan oreda. Tänk att jag skulle behöva bli 40 för att komma dit, säger hon till Amelia och fortsätter:

– Jag tror att jag och Patrik får ett superhärligt liv tillsammans. Om några år tror jag att vi bor i ett hus med barnen, jobbar mindre och reser mer. Har det ganska lugnt och stillsamt men bra.

LÄS OCKSÅ: Gravida Jessica Almenäs avslöjar könet: ”Det är en…”

Foto: IBL

 

SENASTE NYTT!