TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Gravida Almenäs chockad – är släkt med pojkvännen: "Sjukt"

12 maj, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Programledaren Jessica Almenäs är gravid och väntar barn tillsammans med pojkvännen Patrik Fahlgren. Men nu har tv-profilen upptäckt det fruktansvärda – hon och Patrik är nämligen släkt med varandra. "Vad är oddsen på det??", skriver en chockad Almenäs i sin blogg.
Annons

Programledaren Jessica Almenäs, 41, väntar barn tillsammans med pojkvännen Patrik Fahlgren, 31, och har flera gånger visat upp sin växande gravidmage. Men nu kommer en minst sagt stor chock för paret. När de nyligen började släktforska tillsammans så upptäckte de nämligen det ofattbara: De är släkt med  varandra.

“När jag städade lådor häromdagen hittade jag mitt gamla block där jag gjort alla anteckningar kring min släktforskningsarbete och när jag intresserat började bläddra i blocket hittade jag en Fredrika Jakobsdotter Fahlgren från Skellefteå på min farmors sida. Patrik heter ju också Fahlgren så jag tyckte det var ett lustigt sammanträffande och frågade honom lite på skoj var hans pappas släkt kom ifrån. När vi hälsade på hos hans föräldrar och frågade hans pappa så visade det sig att nog sjutton hade de rötter i Skellefteå-trakten…”, skriver Jessica Almenäs i sin blogg.

Annons

Och när programledaren forskade vidare i sin och pojkvännens förfäder, så stod det snart klar att de båda faktiskt är släkt med varandra. Den gemensamma nämnaren är paret Olof Persson Bergskråva och hans fru Stina Persdotter, som levde på 1700-talet. Tillsammans fick de två barn, sonen Per, och dottern Marta Greta. Per startade sedan Patrik Fahlgrens släktgren och Marta Greta startade Jessica Almenäs, vilket gör att kändisparet faktiskt är släktingar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Vi är alltså släkt! I rakt nedstigande led i 9:e generation. Vad är oddsen på det??”, skriver Jessica Almenäs chockat i sin blogg.

Paret, som snart ska bli föräldrar åt en liten son, uppger sig vara tagna av upptäckten. Samtidigt menar Jessica Almenäs att hon, trots att hon faktiskt är gravid med sin egen släkting, är lugn.

“Jag känner mig helt trygg på att det är helt lagligt och ofarligt att vara ihop med sin släkting i nionde generation, så vi behöver inte göra slut på grund av detta. Men ganska sjukt är det ändå!”, skriver hon och fortsätter:

“Det måste ändå vara rätt mikroskopisk chans att man ska springa på sin avlägsna släkting, haha. Men det förklarar ju kanske varför jag tycker att han är både oerhört snygg, charmig och oemotståndlig. Det ligger i släkten helt enkelt!”.

Foto: IBL

Annons