TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Emilia Wahlund drabbad av corona mitt under graviditeten

25 mar, 2021 
Emilia Wahlund drabbad av corona
Emilia Wahlund och Marcelo Peña har drabbats av covid-19 – bara veckor innan deras dotter ska komma till världen.
Nu berättar influencern om den stora oron för bebisen.
– Vi får väl hålla tummar och tår, säger hon.
Annons
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i RobinsonBrand logo
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i Robinson

Det var i september som Marcelo Peña och hans flickvän Emilia Wahlund avslöjade att de väntar barn och i helgen går Emilia in i vecka 37 av graviditeten.

Efter det har paret glatt uppdaterat fritt om den kommande bebisen, med allt från jobbiga stunder till söta bebiskläder. Men nu har Emilia och Marcelo uppdaterat sina följare om en mindre rolig nyhet, då båda två har testats positivt för covid-19.

Emilia Wahlund om insjuknandet

För Aftonbladet berättar Emilia att hon känner sig yr, öm och har extremt ont i ryggen. Hon känner även en oro för hur det kan påverka barnet – då hon inte har fått något konkret besked från läkarna än.

– Jag har pratat med förlossningen för att bebisen i magen har varit väldigt aktiv. Men de sa att det bara är positivt och sen väntar jag svar från min barnmorska. För det kan vara så att jag kan behöva ta någon spruta för att inte få blodpropp. De skulle kolla upp det, säger hon.

Annons

Kvinnor som befinner sig i andra halvan av en graviditet löper en risk att föda för tidigt om de blir drabbade av covid-19, vilket oroar Emilia.

– Det är en sak om man inte är så långt gången, men eftersom jag är så pass långt gången nu så tror jag inte att det skulle påverka så mycket. Sen får hon gärna stanna tills minst vecka 38, men som sagt, det är en och en halv vecka kvar. Så vi får väl hålla tummar och tår att hon vill hålla sig kvar ett tag, säger hon till tidningen.

Marcelo Peña sjuk i corona

Emilia Wahlund berättar vidare att hon och Marcelo har olika symptom.

– Min sambo har corona också, men vi har haft väldigt olika symptom. Han har haft en förkylning medan jag haft feber och ont i kroppen. Jag har ju inte känt mig jättedålig. Det enda är väl att jag har extra ont i kroppen om man jämför med hur det brukar vara när jag är sjuk.

För Hänt berättar Emilia hur hon mår just nu.

”Jag har väldigt ont i kroppen, ont i huvudet och har fått feber igen nu efter varit feberfri sen i söndags. Det sägs att det inte ska påverka bebis i magen men det finns ökad risk för tidig födsel samt ökad risk för blodpropp”, skriver hon i ett meddelande.

Emilia Wahlund säger även att Marcelo stöttar henne i sjukdomen, då hon mår sämre än han gör.

”Även fast han själv är sjuk så tar han hand om mig här hemma då jag är mer hängig än honom”, avslutar hon.

Annons