Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Gravida Ellinor Bjurströms ilska efter vännernas ord: "Det är chockerande"

16 maj, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Gravida TV3-profilen Ellinor Bjurström och sambon Jimmy Olsson.
I ett långt videoinlägg i sin Youtube-kanal berättar nu Top model-profilen Ellinor Bjurström om kommentarerna hon ofta får om sin gravidkropp och hur hon tar illa upp.
Annons

Youtubern och bloggaren Ellinor Bjurström, 23, känd från TV3:s Top model Sverige väntar sitt första barn med sambon Jimmy Olsson, 29, från humorgruppen Rackartygarna. Paret ska ha barn i augusti och Ellinor Bjurström är just nu i vecka 26.

Nu berättar hon om kommentarerna hon ofta får om sin gravidkropp, och hur jobbigt hon tycker att det är.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Flera gånger om dagen får jag höra: ”Oj! Va stor du har blivit!”. Jag får höra det från både bekanta, vänner… jag får höra det från väldigt många i alla fall, och det är ju en kommentar som är laddad med väldigt mycket negativitet tycker jag, säger hon i ett Youtubeklipp.

Hon tror inte att hennes vänner menar något elakt med kommentaren, men säger att man kan formulera sig annorlunda så att det låter mer positivt.

– Jag tar ju åt mig av de här kommentarerna, förklarar hon och fortsätter:

Annons

– Det jag tycker är jobbigt är förändringen som sker så snabbt med min kropp. På grund av att jag har gått upp i vikt kan inte jag ha mina bh:ar, jag kan inte ens ha mina trosor längre för att de sitter hårt här runt magen. Jag kan inte ha mina kläder, mina t-shirtar slutar vid naveln. Det är en jättejobbig sak, för jag har inte en garderob som är anpassad efter hur min kropp ser ut nu. Det är jobbigt att psykiskt se sig själv i spegeln och se en annan Ellinor än den jag är van att se, säger hon och förklarar att hon får mer kommentarer nu om sitt utseende än när hon arbetade som modell.

– I en graviditet verkar det som att alla tycker att det handlar om utseendet mer än vad det gör i modellbranschen, för det är för fan fler som kommenterar mitt utseende nu än vad de gjorde när jag var modell. Och jag skojar inte när jag säger det. Jag tycker att det är chockerande!

Ellinor Bjurström säger att hon aldrig skulle kommentera om en person gått upp i vikt för att hen ätit onyttigt och inte tränat, att det är sårande, och jämför det med kommentaren om hur stor hon blivit under graviditeten.

Annons

– Bara för att du är gravid så betyder det inte att du inte blir sårad.

Samtidigt öppnar Ellinor Bjurström upp om sina tidigare ätstörningar och att en sådan kroppskommentar kan trigga en person som haft problem med maten.

– Jag anser att jag är frisk från dem nu för jag har inte ätstörningar nu, men vem vet, det är jättelätt att få återfall. Man ska tänka efter för att man vet inte vem det är man säger den här kommentaren till och hur den här människan tar det, säger hon och ger några peppande ord till andra gravida i hennes situation:

– Skit fullständigt i vad andra säger! Ni är skitvackra som ni är och jag vill att ni ska vet att det är helt okej att faktiskt bli ledsen över kommentarer eller att må dåligt över att ens kropp förändras. Det är faktiskt nog mer normalt än vad vi tror, men det är ingen kvinna som vill prata om det eftersom man ska vara så stolt hela tiden över sin kropp när man är gravid.

FOTO: IBL, Youtube

Annons