TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gravida Ellinor Bjurström om sjukdomen: ”Tung känsla av tomhet”

27 apr, 2018 
AvStina Dahlgren
Modellen Ellinor Bjurströms psoriasisutslag har blivit värre under hennes graviditet. Hon berättar nu att hon får elaka påhopp på grund av fläckarna på hennes kropp. ”Man känner en stor och tung känsla av tomhet”, skriver hon på Instagram.
Annons

Top model-profilen Ellinor Bjurström, 23, avslöjade nyss att hon och pojkvännen Jimmy Olsson, 29, väntar parets första barn. Hon är halvvägs in i graviditeten och får ofta frågor på sociala medier om hur det går med hennes psoriasis när hon väntar barn. Nu har hon lagt ut en bild på sin Instagram föreställande hennes bara ben med röda fläckar.

Här har ni svaret på hur min psoriasis är nu när jag är gravid. Jag mår självklart väldigt dåligt över det. Att kolla ner på sina ben och se det här glädjer ingen. Det gör så att man känner en stor och tung känsla av tomhet” skriver Ellinor.

Ellinor Bjurström har tidigare varit öppen och pratat mycket om sjukdomen. När hon tävlade i programmet Top model blev hon en viktig förebild för andra med psoriasis och hon hyllades för att hon stolt visade upp sin bara hud.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jag borde ju vara van och beredd på att jag ser ut såhär när sommaren kommer, att det kommer komma blickar och kommentarer från allmänheten när jag går runt och njuter av sommaren och solen i klänning. Främmande och okunskap är rädsla, det ligger i vår natur. Så har det varit alla åren” fortsätter hon sitt inlägg. 

Annons

Enligt Vårdguiden är psoriasis en kronisk sjukdom som ger röda fläckar på olika delar av kroppen. De kan både klia och fjälla men det smittar inte. Trots det säger Ellinor att hon får ta emot elaka kommentarer, och hon tror att det helt enkelt beror på okunskap.

Jag har kämpat med det hela mitt liv. Jag har försökt lära mig själv att ta emot skiten. Men vet ni vad? Jag kommer aldrig någonsin lära mig att ta skit från idioter när det kommer till min sjukdom. Det finns ingen anledning. Det är dom som ska lära sig, inte jag” skriver Ellinor.

För er som vill lära er mer om psoriasis, läs HÄR.

Se Instagraminlägget här:

Foto: Instagram, IBL.

Annons