Gravida Cecilia Ehrling fick värkar mitt under Let's dance: "Värsta jag varit med om"

Let's dance-dansaren Cecilia Ehrling Danermark och maken Fredrik Danermark.

Cecilia Ehrling Danermark är den dansare som innehar flest vinster i TV4:s succéprogram Let's dance. Hela fyra gånger har hon vunnit den åtråvärda glasskon. Nu berättar hon också att det var under tv-programmet som hennes sons födsel startade.

I två långa blogginlägg har dansaren Cecilia Ehrling Danermark, 33, delat med sig av sin förlossning. Den 22 april blev hon och maken Fredrik Danermark föräldrar till en liten son.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

I förlossningsberättelsen skriver hon att hennes värkar började mitt under TV4:s danstävling Let’s dance, där hon varit med sedan 2007.

“Det blev en middag i soffan framför Let’s Dance (vad annars?). Nästan i exakt samma sekund som resultatet kom, att Gustav åkte ut (vilket jag återigen blev jätteförvånad över) och resultatshowen var över, då kickade det igång. Då kom första riktiga värken. Jag kände direkt att det här var nått annat än vad jag upplevt tidigare. Det var en värk som jag aldrig känt förr.” skriver hon i sin och makens gemensamma blogg.

Värkarna blev snabbt kraftiga och regelbundna men det dröjde först tills nästa dygn innan Cecilia Ehrling Danermark och Fredrik Danermark åkte in till förlossningen.

“Eftersom att jag inte var öppen tillräckligt kunde de inte ge mig någon vettig smärtlindring så efter en stund blev jag placerad i ett varmt bad. Det i kombination med en väldans massa lustgas gjorde det uthärdligt. Där låg jag i tre timmar, hög som ett hus.” skriver hon och fortsätter:

“Lustgasen i sig tar ju inte bort någon smärta så den fanns kvar precis hela tiden men den gör det lättare att hantera smärtan. Helt ärligt så gjorde det så ont att jag där och då ville avbryta hela alltihopa. Jag sa till Freddan att det absolut inte skulle bli något mer barn och jag ville avbryta och åka hem. Men, en minut senare låg jag där och mumlade att vårt barn kommer bli så grymt och hur mycket jag redan älskade det. För att sedan återgå till att säga att jag ville avbryta allt och åka hem. Så gick det, fram och tillbaka nästan hela tiden. Jag kommer egentligen inte ihåg så mycket av det men Freddan och och personalen runt omkring mig har berättat.”

Första delen av förlossningen beskriver Cecilia Ehrling Danermark också i bloggen som det “värsta” hon varit med om, medan slutskedet av förlossningen var en positiv upplevelse.

“När huvudet var ute ska jag tydligen ha skinit upp i ett stort leende och sagt ”Det här är ju kul!”. Hela rummet, inklusive jag själv började skratta trots att vi var mitt i förlossningen.” skriver Cecilia Ehrling Danermark och konstaterar:

“Det var på riktigt kul att föda barn.”

Cecilia Ehrling är gift med Fredrik Danermark. 

Cecilia har vunnit "Let's dance" hela fyra gånger, senast med Ingemar Stenmark 2015.

2013 vann hon glasskon med Marko "Markoolio" Lehtosalo.

2010 kunde hon dricka segerskumpa med Mattias Andréasson.

2007 vann hon med forne proffsbrottaren Martin Lidberg, som hon sedan blev ihop med. Två år senare gick de skilda vägar.

HETAST PÅ HÄNT TV: EMMA HELLSTRÖM om uppbrottet med SMAIL: ”Var inte den enda” (JOHANNA BLADH-intervju)

LÄS OCKSÅ: Cecilia Ehrling Danemark har blivit mamma – första orden efter förlossningen: ”Överlyckliga”

LÄS OCKSÅ: Let’s dance-profilen Cecilia Ehrling rasar mot egna programmet: “Inte bra”

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!