ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Glenn Hysén om relationen till Dante Zia: ”Vilken jävla gubbe”

29 jul, 2023 
Johanna Talamo
Glenn Hysén
Glenn Hysén är nyligen hemkommen från inspelningarna av tävlingsprogrammet Kompani Svan. En av de andra medverkande i programmet är Dante Zia från Sveriges Mästerkock 2018.
Nu berättar Glenn om relationen till tv-kocken: ”Vilken jävla gubbe”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Agneta Sjödin om Kompani Svan: ”Blev sliten"Brand logo
Agneta Sjödin om Kompani Svan: ”Blev sliten"

Glenn Hysén, 63, har en lång karriär bakom sig som både fotbollsspelare och tv-profil. Han har representerat det svenska landslaget och några av de största klubbarna i världen samt dykt upp i tv-program som Fångarna på fortet.

Glenn Hysén i uppkommande säsongen av Kompani Svan

Det var nyligen som Glenn kunde bekräfta att han valt att pensionera sig i förtid, vilket innebär att vi kanske får se mindre av honom i tv framöver.

Men innan dess har svenska folket möjlighet att se honom i säsong två av Kompani Svan, med premiär den 11 september i Kanal 5 och på Discovery Plus.

I tävlingsprogrammet fick Glenn tillsammans med andra kända tv-profiler genomgå en militär grundutbildning för att sedan göra upp i diverse tävlingar.

Programmet, som leds av Gunde Svan, Mikael Tornving och militära instruktörer från försvarsmakten beskrivs som en minst sagt kämpig och omvälvande resa med målet att göra deltagarna till den bästa versionen av sig själva.

Annons

I en intervju med Hänt berättar Glenn Hysén om sina upplevelser under inspelningarna.

– Jag måste säga att det var jobbigt, det var en av de jobbigaste grejerna jag har gjort. Sen var det ju inte bara fysisk träning, utan det var udda grejer som man fick göra, säger Glenn till Hänt och fortsätter.

– Det var jävligt roligt, fast det var jobbigt, det var värt att ha gjort det. Men skulle jag göra om det så hade jag nog behövt gå ned tio kilo.

Glenn Hysén om relationen till Dante Zia

I årets deltagare av Kompani Svan finner man bland annat Svenska Hollywoodfrun Isabel Adrian, programledaren Rickard Olsson, realityprofilen Nemo Hedén och Dante Zia, som är känd från Sveriges Mästerkock 2018.

Till Hänt berättar Glenn Hysén om sin uppfattning av de andra deltagarna som han beskriver som bra, enkla personer.

Annons

Några av de andra medverkande har han dessutom känt sen innan och andra var det första gången som han träffat i verkligheten.

– Bra människor som var där också, enkla att ha att göra med, det var inga konstigheter, säger Glenn till Hänt och fortsätter.

– Jag känner ju Rickard sen gammalt, Nemo har jag träffat ett par gånger tidigare. Sen var det andra gubbar som var där som jag bara har sett på tv innan och sådär.

En av personerna som Glenn Hysén träffade för första gången var tv-kocken Dante Zia. Dante medverkade i Sveriges Mästerkock 2018 och har därefter synts regelbundet i Kökets middag, där tittarna kan ta del av när han lagar favoriter från det italienska köket.

Till Hänt delar Glenn Hysén sin bild av kocken och hur Dantes fysik överraskade honom med tanke på hans yrke.

– Han Dante Zia, vilken jävla gubbe alltså. Vilken jävla vältränad människa. Han var ju kock. Inte många vältränade kockar jag har träffat, de brukar ju vara lite småfeta, men nej han var vältränad, säger en skrattande Glenn.

FOTO: Anders Deros/Aftonbladet/TT/Karin Törnblom/TT

Annons