ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Efter sorgen – nu försvinner Glenn Hysén helt: ”Var en väckarklocka”

02 jun, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Glenn Hysen
Glenn Hysén har valt att pensionerna sig.
Något han berättar om för Hänt.
– Vet inte ens om man står upp, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson om sorgen i familjen: “Kalles mamma”
Tommy Nilsson om sorgen i familjen: “Kalles mamma”

Glenn Hysén, 63, har under en längre tid förgyllt tillvaron för den svenska publiken, främst under sin aktiva karriär som fotbollsspelare. Där han både representerade det svenska landslaget och några av de största klubbarna i världen.

På senare dagar har han dykt upp i tv-program där vi också fått lära känna Glenn. Under en period fick vi följa med hans familj i realityserien Hyséns på Kanal 5. Förutom det dyker Glenn titt som tätt upp i andra minnesvärda produktioner i tv-tablån. Bland annat i Fångarna på fortet som återigen är tillbaka igen.

Glenn Hyséns insikt efter Börje Salmings död

Framöver kan det bli så att vi får se mindre av Glenn i tv och i diverse samarbeten som han gör. För Expressen berättar den förre detta fotbollsspelaren att han har varvat ner.

– Jag har förtidspensionerat mig, jag är inte 65 ännu. Jag kände för det när man ser vissa saker som händer. Framförallt det här med Börje Salming, säger Hysén.

Annons

När Börje Salming tragiskt nog gick bort i sviterna av ALS i slutet av november förra året, fick Glenn sig en rejäl tankeställare. Något han berättar om för Hänt.

– Det var det faktiskt, det måste jag säga. Det var en väckarklocka, säger han och fortsätter:

– Jag tänker mest på Börje Salming, det tog ett halvår och sedan var han död helt plötsligt. Det finns fler exempel, men det är nog det mest skrämmande jag varit med om. Efter det fick jag en tankeställare. ”Vad fan, ska jag lägga undan en massa pengar till att jag är 80 år. Vad ska jag med dem till”. Spendera dem nu medan jag står upp, säger han.

Detta ska Glenn Hysén och frun Camilla göra framöver

Efter Börjes död tog Glenn tillsammans med sin fru Camilla Hysén Lendott, 54, ett beslut om att börja leva livet till det yttersta.

– Vi har bestämt oss både jag och Camilla. Nu gäller det att ta ut allt som finns, alla försäkringar, allt man har på sig. Om 20 år, vad ska jag med en massa pengar till då? Man vet inte ens om man står upp då, säger Glenn till Hänt.

Annons

Glenn berättar vidare vilka nöjen paret valt att fokusera på i framtiden.

– Vi försöker göra så mycket vi kan. Att resa och träffa folk, bara njuta så mycket det går, säger han.

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/Anders Deros/Aftonbladet/TT

Annons