BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Glädjebeskedet: Kajsa Bergqvist ska bli mamma

21 okt, 2022 
Daniel Sörensen
Bergqvist med frun Holmqvist.
Den före detta friidrottsstjärnan Kajsa Bergqvist ska bli mamma i december.
Det bekräftar hon och frun Josefin Holmqvist för Sportbladet.
– Det är hyfsat uppenbart nu, säger hon och syftar på fruns mage.
Annons
Nils van der Poel tackade nej till kungenBrand logo
Nils van der Poel tackade nej till kungen

Kajsa Bergqvists, 46, karriär som höjdhoppare var väldigt framgångsrik. På meritlistan har hon bland annat ett OS-brons från Sydney 2000, ett VM-guld från Helsingfors 2005 samt ett inomhusvärldsrekord som fortfarande står sig (2,08 meter). Dessutom var hon första svenska över två meter.

Hon har också uppmärksammats mycket för sitt privatliv. Mellan åren 2007 och 2011 var hon gift med filmregissören Måns Herngren, 57. Efter skilsmässan kom friidrottaren ut som bisexuell.

Bergqvist med bronsmedaljen.
Kajsa Bergqvist med bronsmedaljen efter OS-finalen i Sydney 2000.

– Jag tycker det ska bli extremt skönt att slippa alla spekulationer och rykten. Så nu är det ute. Nu vet alla. Och det känns bra att prata om det i QX. Sen kommer jag inte vilja prata mer om det här, sa hon då i en intervju som kom att bli QX mest lästa någonsin.

Annons

Svårt att dölja magen

2016-2018 var Bergqvist gift med Hanna Hanve. Året efter träffade hon sin nuvarande fru Josefin Holmqvist, 35.

Det var när Sportbladet träffade Kajsa Bergqvist och Josefin Holmqvist i samband med en restauranginvigning i Stockholm som den före detta höjdhoppsstjärnan bekräftade att paret ska bli föräldrar.

Det var allt för svårt att dölja gravida Josefin Holmqvists mage.

– Det kan vi ju säga. Det är hyfsat uppenbart nu. Så ja, det stämmer att vi väntar barn. Det är dags i december, säger Kajsa Bergqvist.

Josefin Holmqvist säger till Sportbladet att hon hittills mått bra under graviditeten och att hon nu fått ledigt från sitt jobb i restaurangbranschen.

– Ja, det tycker jag. Jag har jobbat på och gjorde mitt sista arbetspass i söndags.

Berättar om förbundskaptensjobbet

I fjol tillträdde Kajsa Bergqvist som ny förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget. Hon säger att det kommer att bli mycket att stå i framöver, med jobbet och med ett barn.

– Nu är det vintersäsong och det är 31 mästerskap nästa år. Så det är jättemycket. Dessutom är det VM nästa år. Men Josefin börjar att vara mammaledig, säger hon.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT, Jan Collsiöö/TT

Annons