sportsnackisar

Ännu mindre vintersport i SVT – konkurreras ut: ”Totalgrepp”

André Pops, som leder Vinterstudion i SVT, tappar ännu mer vintersport.

FOTO: TT
Mindre vintersport i SVT, mer i Viaplay.
Det står klart efter att de sistnämnda säkrat ännu fler rättigheter.
Visar brösten i liften – får folk att ramla i backen
0:22

Efter reklamen: Visar brösten i liften – får folk att ramla i backen

(0:22)

Slå på ljud

SVT har sedan urminnes tider varit herre på täppan vad gäller sändningar av vintersport, i synnerhet skidor, med främst André Pops som programledare för populära Vinterstudion. Men nu tar det stopp för SVT:s herravälde.

För under de senaste åren har Viaplay utmanat. Den privata kanalen sände bland annat OS i Peking senast. Nu säkrar kanalen ännu fler rättigheter.

Redan i helgen sänder Viaplay big air och snowboard i Schweiz.

Kommande vintersportsäsong kommer Viaplay att streama hundratals timmar från Fis tävlingar till en stor publik över hela Norden. I vinter lägger vi till alla schweiziska evenemang, innan vi kompletterar vår svenska portfölj med de österrikiska tävlingarna från 2024”, säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef Viaplay Group, i ett pressmeddelande.

Viaplay: ”Tar ett totalgrepp”

Viaplays rättigheter omfattar därmed världscupen i alpint, längd, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och frieeski.

Kanalen berättar att längdåkningen, upp till hälften av de alpina tävlingarna och utvalda hopp- och freestyleevenemang, kommer att visas på TV6.

Det känns fantastiskt bra att kunna ta ett totalgrepp på världscupen samt även kommande världsmästerskap 2023 och 2025”, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Group Sverige.

Andre Pops och Vinterstudion är i stort sett synonymer med varandra – men SVT tappar allt fler rättigheter.

Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN