LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gift vid första ögonkastet-paret har fått barn – berättar om svåra förlossningen

23 jun, 2024 
Linn Seipel
gift vid första ögonkastet bebis
Stort grattis till Gift vid första ögonkastet-paret Stina och Fredrik som äntligen fått sin efterlängtade lilla son!
Nu berättar de om svåra förlossningen och missfallet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Älskar, älskar inte-Lars, 82, och Fiona, 42, talar ut om sorgen över att inte få barnBrand logo
Älskar, älskar inte-Lars, 82, och Fiona, 42, talar ut om sorgen över att inte få barn

Stina Thunberg, 32, och Fredrik Lindberg, 33, fann varandra i Gift vid första ögonkastet 2023. Vi har kunnat följa deras relation sedan sekunden de först såg varandra uppe på altaret. Sedan dess har de varit tätt sammanslutna.

”Jag ser så mycket fram emot vår framtid tillsammans. Jag älskar att drömma om framtiden med dig. Stina du är en fantastisk kvinna och fru. Du är omtänksam, rolig, kärleksfull, rivig, smart och mysig. Jag känner att du är den delen hos mig som sammanlänkar allt i mitt underbara liv. Jag är så tacksam för att det var just du som blev min fru och jag skulle aldrig önska att det var någon annan som kom upp för den där trappan för ett år sedan. Jag älskar dig så mycket frugan!”, skrev Fredrik förra året på sin Instagram.

Nu visar det upp bebislyckan! De har efter en lång kamp äntligen fått sin efterlängtade lilla son. För några år sedan gjorde Stina nämligen en fertilitetsutredning som visade att hon har svårt att bli gravid, och paret har varit öppna med att de tidigare varit gravida – men att de inte gått hela vägen.

Annons

”I tisdags fick vi ett missfall (bekräftat). Efter att bara någon dag innan fått plus på stickan. Men det var för bra för att vara sant. Magen krampade, blodet rann och tårarna sprutade. Ett litet frö som aldrig fick slå rot men som kom med så mycket kärlek och hopp.”, skrev det besvikna paret då gemensamt på Instagram.

Gift vid första ögonkastet-paret Stina och Fredrik har fått en son – glädjen efter svåra tiden

'Nu delar de med sig av den glada nyheten – och visar upp att allt gått bra tillslut.

”Den 19 juni föddes vår fantastiska son genom akut kejsarsnitt.Vi mår efter omständigheterna bra, men tar oss tiden att lära känna vår lilla älskling och anpassa oss efter allt det nya. Men det är fantastiskt vad mycket kärlek man kan känna ♥️”, skriver de nyblivna föräldrarna i ett inlägg.

I kommentarsfälten väller de in gratulationer. Bland annat från årets Gift vid första ögonkastet-deltagare Linnea Alsberg, Anastasia Exner och Emmy Johansson. Men även Alexander Sjöstrand som var med i samma säsong som Stina och Fredrik, som sedan en månad tillbaka också gått ut med att han ska bli pappa.

”Men, åh så underbart♥️ Njut av er nya familjelycka♥️ Stort stort grattis!!!”, skriver en följare.

”Grattis ser framemot er berättelse. Blev kanske inte som ni tänkt er men barn o mor frisk är viktigast ❤️”, skriver en annan.

Annons

Därför blev det akut kejsarsnitt

När Hänt når paret för att gratulera berättar Fredrik mer om svåra förlossningen, och varför det ledde till ett akut kejsarsnitt.

”Tusen tack! Vi mår bra och återhämtar oss. Det blev kejsarsnitt då vattnet gick i måndags men inget riktigt värkarbete kom igång. De försökte starta igång förlossningen med hjälp av dropp men då blev det stormvärkar för Stina så man fick pausa och för att sen börja igen. Några timmar in i droppomgång två märkte man att lillkillen började må sämre i varje värk så man pausade åter igen. Då var allas Stinas egna värkar borta. Så då inget värkarbete fanns, att starta droppen igen inte var ett alternativ för lillen, Stina hade fått problem med sitt blodtryck och vattnet hade gått för mer än 48 h sedan (infektionsrisk) så blev det ett akut kejsarsnitt.”

Så tur att allt gått bra. Grattis fina paret!

FOTO: Instagram

Annons