LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-parets tunga besked – dagar efter gravidlyckan

24 sep, 2023 UPPDATERAD 24 sep, 2023
STINA, FREDRIK, GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET
Fredrik och Stina blev ett par i och med sin medverkan i Gift vid första ögonkastet. Sedan dess har de försökt bli gravida och nu kommer ett dystert besked.
”Det har varit en tuff vecka med mycket känslor, allt från eufori till total sorg.”, skriver Fredrik till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastetBrand logo
Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastet

Stina Thunberg, 32, och Fredrik Lindberg, 33, fann varandra i Gift vid första ögonkastet. Tv-tittarna fick följa deras kärlekssaga från dag ett då de såg varandra för första gången, några minuter senare var de gifta och sedan dess har kärleken spirat för paret.

”Jag ser så mycket fram emot vår framtid tillsammans. Jag älskar att drömma om framtiden med dig. Stina du är en fantastisk kvinna och fru. Du är omtänksam, rolig, kärleksfull, rivig, smart och mysig. Jag känner att du är den delen hos mig som sammanlänkar allt i mitt underbara liv. Jag är så tacksam för att det var just du som blev min fru och jag skulle aldrig önska att det var någon annan som kom upp för den där trappan för ett år sedan. Jag älskar dig så mycket frugan!”, skrev Fredrik på Instagram när han fick avslöja hur det gått.

Gift vid första ögonkastet-paret har fått missfall

Sedan dess har mycket hänt. Fredrik och Stina har varit öppna med att de verkligen vill skaffa barn. Men det har funnits en viss oro, som vi fick veta även under programmets gång. För några år sedan gjorde Stina nämligen en fertilitetsutredning som visade att hon har svårt att bli gravid.

Annons

Så när graviditetstestet plötsligt visade positivt var lyckan total.

”Det var för bra för att vara sant.”, skriver paret på Instagram.

Det visade sig att lyckan inte skulle vara länge. Dagen efter Stina hade "plussat på stickan" fick hon missfall.

”I tisdags fick vi ett missfall (bekräftat). Efter att bara någon dag innan fått plus på stickan. Men det var för bra för att vara sant. Magen krampade, blodet rann och tårarna sprutade. Ett litet frö som aldrig fick slå rot men som kom med så mycket kärlek och hopp.”, skriver paret.

Så ser Stina och Fredrik på framtiden – beskedet om IVF

Nu blickar de framåt och trots detta så ser de ändå positivt på vad som komma skall. Enligt Expressen är de även öppna för att ta hjälp av IVF på sikt.

Annons

”Vi vet att vi kommer landa i en känsla av att det läkarna sagt var nästan omöjligt inte är omöjligt och vi kommer försöka igen och igen. Men nu är det bara smärta och sorg i både kropp och själ. Det var för bra för att vara sant. Men en dag kommer det vara sant. Något annat vägrar vi tro”, skriver Fredrik och Stina.

När Hänt når Fredrik berättar han mer om hur de ser på framtiden.

”Vi mår bra, men det har varit en tuff vecka med mycket känslor, allt från eufori till total sorg. Vi har tagit hand om varandra i veckan och gråtit och kramats.”, skriver han i ett meddelande och fortsätter:

”Vi ser framåt att det fungerade en gång så finns det chans att det fungerar igen. Vi är positiva till framtiden och med tiden får vi se. Vi vill vara öppna för att normalisera barnlängtan och de hinder som man kan möta. Vi vill finnas där för andra och vara öppna med vår resa. Vi har velat varit där för andra som nu varit där med oss idag när vi berättade om vad som hänt. Ingen är ensam och kärlek till alla. Vi är så tacksam för allt stöd.”

FOTO: SVT

Annons