Gift vid första ögonkastet-Lars återförening med Ellinor – efter skilsmässan

Lars Ekström och Elinor Sundfeldt från Gift vid första ögonkastet säsong 7.

Lars Ekström och Elinor Sundfeldt gick till slut skilda vägar efter den intensiva resan i Gift vid första ögonkastet säsong 7.
Sedan dess har de knappt setts eller hörts... fram tills nu.
Läs allt här!
Gift vid första ögonkastet säsong 8 – se trailern här
0:32

Efter reklamen: Gift vid första ögonkastet säsong 8 – se trailern här

(0:32)

Slå på ljud

SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet har tagit svenska folket med storm. Nu har årets säsong äntligen haft premiär... men vi kan inte hjälpa att blicka tillbaka i backspegeln och höra med en av deltagarna från förra året; Lars Ekström, 36.

Premissen för programmet finns i namnet. Paren, som blivit noggrant ihopparade av experter, får se varandra för första gången vid altaret. Programmet börjar med giftermål och därefter följer fyra veckors intensiv parterapi för att sedan kulminera i om de vill fortsätta vara gifta eller ej.

I förra säsongen träffade Lars sin brud Elinor Sundfeldt, 29, på en brygga där de båda sa ja till varandra framför vänner och familj. En blygsam och vacker vigsel.

Därför tog det slut mellan Lars och Ellinor – efter Gift vid första ögonkastet 2021

Efter en stökig tid som nygifta var det många tv-tittare som var osäkra på om Lars och Elinor skulle välja varandra. Men i det sista avsnittet av programmet av realityserien fick vi svaret; de hade beslutat att satsa på äktenskapet.

Men redan vid återbesöket i specialavsnittet Gift vid första ögonkastet - vad hände sen? hade paret bestämt sig för att gå skilda vägar. Förhållandet överlevde nämligen inte den gemensamma vardagen.

I avsnittet berättar Elinor att hon träffat en ny kärlek på annat håll. Och när hon får frågan varför det inte funkade med Lars säger hon att det helt enkelt berodde på att känslorna inte riktigt fanns där.

– Vi tog en liten paus från varandra och då kände att jag hade distans från den situationen. Och det var väl inga känslor som växte fram under den tiden som vi var isär, och då kunde jag känna att det här kommer inte hålla, förklarar hon.

Här delar Lars och Elinor en första kyss under den somriga vigseln på bryggan.

Här delar Lars och Elinor en första kyss under den somriga vigseln på bryggan.

FOTO: SVT

Gift vid första ögonkastet-Lars om kärlekslivet idag

När vi ringer upp Lars för att höra vad som är nytt i hans liv sedan sist är han faktiskt på väg till en dejt. Han berättar att det är någon han har träffat på Tinder och att han ser fram emot kvällen.

– Jag har ingen flickvän nu. Kärleksfronten är ganska blygsam, men jag har börjat dejta nu, säger han.

Det tog dock lång tid för honom innan han kunde se på dejtandet med lustfyllda ögon berättar han vidare.

– Ja, alltså det tog mig... Jag vet inte, efter att jag och Elinor hade gjort slut så tog det mig säkert sju eller åtta månader innan jag ens började tänka i de banorna igen. Jag var så trött på kärlek och relationer, säger Lars till Hänt.

Gift vid första ögonkastet-Lars oväntade återförening med Ellinor

När vi frågar om han haft någon kontakt med ex-frun Elinor sedan uppbrottet berättar han en rolig historia för oss.

– Vi hade ganska sparsam kontakt efter, men det är ett lustigt sammanträffande att du frågar. Igår så sprang jag nämligen på henne på väg hem från jobbet. På bron mellan Kungsholmen och Vasastan, så sprang jag bokstavligt talat in i Elinor.

Den oväntade återföreningen var mycket välkommen berättar Lars vidare. Men vad pratade de om egentligen?

– Det var ganska roligt, vi blev båda väldigt glada. Vi har inte setts på länge. Hon verkade vara på gott humör och på en bra plats. Hon hade sett nya programmet, nya säsongen. Hon sa att hon tyckte det var jätteskönt att inte var med själv. Det kan jag hålla med om. Det var ett kort möte på språng, men det var bara glada miner!

Hur var det att se Elinor igen efter så lång tid?

– Det var ett fint sammanträffande och det kändes skönt att bekräfta att det inte fanns något ont blod där. Hon var sitt bästa sprudlande, pratiga och härliga jag. Det var väldigt kul att se, avslutar Lars.

FOTO: Ulrika Malm/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN