LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gift vid första ögonkastet-Idas mamma har gått bort – berättar om sorgen

12 jun, 2023 
ARVID STARK, IDA SÖDERBERG
Ida och Arvid gifte sig vid första ögonkastet, men på bröllopet var de inte riktigt fulltaliga. Idas familj fattades.
Nu berättar hon om den tunga sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Gift vid första ögonkastet-Arvid StarkBrand logo
30 sekunder under press med Gift vid första ögonkastet-Arvid Stark

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet har bjudit på det mesta. Allt ifrån sprakande kärleksgnistor från start till par som haft större utmaningar och behövt kämpa för att förstå varandra.

I måndagens avsnitt var det till och med ett par som valde att avsluta sin resa redan innan experimentet var slut. Dessa två var Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32.

– Hon blev ledsen faktiskt och det förvånade mig lite grann. Men hon blev ledsen. Det här var ju egentligen bara några dagar innan vi skulle ta besluten så. Men hon verkade ta det lite hårt först men sedan blev det ett ganska fint avslut ändå, sa Agust till Hänt och fortsatte:

– Vi tackade varandra och sa fina saker, det var det och sedan så var det slut.

Därför saknades Idas familj på bröllopet

Några som däremot fortfarande är kvar i leken är Ida Söderberg, 35, och Arvid Stark, 34. Kärleken har sprudlat mellan dem ända sedan bröllopet och kemin går rakt igenom tv-rutan.

Annons

– Det blev så himla starkt och verkligt för oss, jag var inte alls beredd på det, har Arvid tidigare berättat för Hänt.

– De var ju inte där. Det var ju så speciellt för de ville ju inte vara med på tv, så jag fick ju inte träffa mina svärföräldrar varken på bröllopet eller under sommaren för det blev aldrig tid att åka upp till Norrland för det är där de bor ju, sa Arvid.

Nu kan Ida bekräfta att detta stämmer.

– Mina föräldrar var inte med på bröllopet på grund av att de är tv- och kameraskygga. De var inte super-entusiastiska på att jag skulle gå och gifta mig med en främling i tv. Framför allt med mamma så skämtar man inte om äktenskap, utan gifter man sig så gifter man sig, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men det var inte därför de valde att inte vara med, det var framför allt för att de tyckte det var jobbigt med kamerorna.

Annons

Gift vid första ögonkastet-Ida om dödsfallet i familjen

Sedan dess har mycket hänt och tyvärr har familjen gått igenom en tung sorg. Idas mamma har gått bort.

– Min mamma pratade om att hon inte riktigt kände sig helt hundra. Men det var först i januari som hon på riktigt kände att något var fel. Så hon besökte vårdcentralen som sedan ledde till att hon fick möjlighet till en djupare undersökning på Umeå lasarett, förklarar Ida och fortsätter:

– De konstaterade då tyvärr att hon hade en tumör i gallgången. Hon fick ett väldigt trist cancerbesked med en dålig diagnos så allt gick jätte, jättesnabbt. Så på bara en månad somnade hon in och avled. Så det chockade hela familjen såklart.

FOTO: SVT

Annons