LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif & Billys hus till salu – här ligger fastigheten

12 jun, 2023 
Simon Lundh
Leif och Billy
2017 hade premiären av serien Leif & Billy premiär.
Efter det har det blivit 7 säsonger av serien.
Nu säljs huset som serien spelats in i.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”Brand logo
Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”

2017 såg humorserien Leif & Billy dagens ljus på SVT. De båda bröderna i serien spelades av komikerna Klas Eriksson, 37, och Alfred Svensson, 32. I serien får vi följa brödernas framfart i den fiktiva byn Sörbäcken i Norrland. Där de dag efter dag försöker hitta nya sätt att få fram pengar till hyran. En uppgift som ibland kan leda till en del knasiga situationer. Sedan premiären av har serien både hyllat och älskats av tittarna.

Här ligger huset från serien Leif & Billy

Nu ligger dock huset uppe till försäljning. För den som skulle vara intresserad av huset så behöver dock inte resan gå till Norrland och skogarna uppe i norr.

Huset där serien utspelar sig i ligger inte i de norra delarna av Sverige. Utan huset hittar vi längre ner i landet. Fastigheten och inspelningsplatsen ligger i Almunge öster om Uppsala.

Tidigare har skådespelaren Klas Eriksson uppgett att man både av respekt för husägarna och för att bibehålla känslan av att karaktärerna befinner sig i Norrland inte avslöjat var inspelningsplatsen ligger.

Annons

Så mycket kostar Leif & Billys hus

Torpet som år 1900 har en boarea på 62 kvadratmeter och har ett utgångspris som ligger på 1 950 000 kronor enligt annonsen som finns på Hemnet.

I annonsen gå det att läsa att fastigheten bland annat rymmer tre rum och kök, samt är omgivet av en trädgård med fruktträd och stenmurar. Till gården hör även en äldre ladugårdsbyggnad och några mindre byggnader som de skriver som ekonomibyggnader.

För Uppsala Nya Tidning har Lola Berlin, grannen som bor bredvid Leif & Billy huset berättat att det var hennes farmor och farfar som tidigare bodde i huset. Hon berättar att hon tycker att det varit roligt att träffa Klas och Alfred. Samt att se SVT spela in succéserien där.

– Det har varit roligt att ha dem här och att se hur det går till att spela in serien. De är båda fantastiska människor.

FOTO: Stina Stjernkvist/SVT

Annons