ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Gert Fylking gör sångdebut – berättar om rollen i Chess: ”Lite fjantig”

18 maj, 2022 
André Färnsveden
Lina Gustafsson
Till vänster: Gert Fylking är påväg att lyfta sin hatt. Till höger: En närbild på Gert Fylking.
Gert Fylking är aktuell med musikalen Chess på svenska. Han ska spela rollen som domaren och gör sångdebut.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar han nu om rollen och samarbetet med kollegorna.
– På ett sätt kan man väl tycka att han är lite fjantig, säger han om rollen.
Annons
Gert Fyklings stora utmaning inför rollen i musikalen Chess på svenskaBrand logo
Gert Fyklings stora utmaning inför rollen i musikalen Chess på svenska

Radioprataren Gert Fylking, 76, är för de flesta känd för sina många år på Rix FM. Tillsammans med Roger Nordin, 45, och Titti Schulz, 49, underhöll han många lyssnare under morgontimmarna. Det var där hans smeknamn ”Sverige Fylking” myntades och han hade även en egen ståndpunkt i programmet som kallades Gerts fredagsfräckis.

Gert Fylking om rollen i musikalen Chess: ”Sångdebut”

Den kända musikalen av Björn Ulvaeus, 77, och Benny Andersson, 75, hade premiär i London 1986 och har sedan dess spelats världen över. Vanligtvis är den på engelska men nu har den premiär – på svenska.
Gert Fylking ska göra sångdebut i Chess och berättar om rollen och sina förhoppningar på pjäsen.

– Jag ska göra sångdebut kan man väl säga, jag har en väldigt... Eller flera stora sånger i musikalen Chess. Jag ska ju göra domaren där, Jean Jaques van Boren, säger han till Hänt.

Annons

Och hur har det varit att ta sig en den här rollen?

– Det är roligt, för den här domaren, han är mycket som jag. Det vill säga rättvis men tycker att han själv är aningen bättre än de andra, vill att saker och ting ska vara på hans sätt, om det sen är helt korrekt med hur människor uppfattar saker och ting, ja det får väl vara osagt. Men det är en bestämd herre, han är lite mera snobbig än vad jag är, tror jag, säger Gert Fylking och fortsätter:

– På ett sätt kan man väl tycka att han är lite fjantig, men det är han inte. Därför att han är väldigt beräknande och en intelligent människa, säger han.

Det blir sångdebut för Gert som delar med sig av vad han tror blir de största utmaningarna med att sjunga.

– Ja, ett så ska det ju sjungas, till att börja med. Han är ju lite grann av en snobb också, för han pratar ju franska i vissa stycken och ska då sjunga på franska, inte hela saker men det ligger franska uttryck inlagt i det här, så det är ju spännande, säger han till Hänt.

Gert om relationen till kollegorna i pjäsen

Två andra som har roller i pjäsen är Anders Ekborg, 61, och Loa Falkman, 74. Gert hyllar sina kollegor och bjuder dessutom på en liten anekdot om Anders.

Annons

– De är underbara, det är underbara människor. Jag har haft förmån att träffa på dem, inte arbetat med men träffat på dem tidigare. Och som Anders Ekborg sa till mig när vi träffades här om dagen. Vi provade kläder och annat här uppe i Stockholm och han sa; ”Det här ska bli jäkligt roligt och det roliga är ju att jag kan mitt” sa han, för han har gjort det förut, han var ju med på cirkus, säger Gert och skrattar.

Det Gert Fylking mest ser fram emot är att träffa alla inblandade i projektet.

– Det jag ser fram emot, till att börja med ser jag fram emot att träffa alla och då menar jag verkligen alla nu när repetitionerna börjar och sen att vi stegvis närmar oss premiären, avslutar han.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, HÄNT

Annons