Gunilla Perssons dotter Erika förd till sjukhus – stora oron

17 maj, 2022 
Gunilla Persson lever ett flådigt liv i USA med sin familj.
Men nu nås vi av beskedet att hennes dotter, Erika Persson, blivit förd till sjukhus.
”Jag är naturligtvis orolig”, skriver Gunilla Persson.
Annons
Fem saker du inte visste om Gunilla Persson
Fem saker du inte visste om Gunilla Persson

Gunilla Persson bor sedan år tillbaka i USA med sin dotter Erika Persson och mamma Iris Persson. Många svenskar känner igen Gunilla från tiden i TV3:s succéserie Svenska hollywoodfruar men Persson har innan dess även en slående karriär som skådespelare och modell.

Dottern Erika skymtades också i Svenska hollywoodfruar och har även börjat studera på college. Men nu meddelar Gunilla att Erika varit inlagd på sjukhus och smittats av coronaviruset – detta efter att hon varit på en musikfestival.

Gunilla Perssons oro över sjukdomsbeskedet: ”Jag är chockad”

Gunilla driver sedan flera år tillbaka en framgångsrik blogg där hon bjuder in sina läsare för att ta del av livet i USA.

Denna gång delade hon med sig av en tråkigare uppdatering, dottern Erika är sjuk i coronaviruset och har varit på akuten.

Annons

”Jag är chockad då jag sitter här med mamma på soffan och får veta av Erika att anledningen till att hon har blivit så sjuk igen (hon har varit två gånger på urgent care och en gång på emergency room de senaste veckorna) är att hon nu fått COVID. Ve och fasa!”, skriver Gunilla på sin blogg.

Gunilla Persson om tillståndet: ”Hon är verkligen sjuk”

Hon beskriver vidare att hon inte gillar musikfestivaler då den typ av evenemang ofta bidrar till trängsel. Vidare konstaterar Gunilla att dottern verkligen är sjuk.

”Jag tycker inte om musikfestivaler då man springer omkring som om Covid inte existerar och trängs med varandra utan masker för ansiktet. Hon är verkligen sjuk i San Luis Obispo och jag är naturligtvis orolig. Hennes kompis, Ryan från andra klass som bor däruppe (på college) har lovat att skjutsa ned henne i Erikas bil och sedan får hon bo i gästhuset som vi gör iordning på morgonen.”

Gunilla och Erika Persson
Gunilla och Erika Persson

Gunillas stolthet över dottern – kom in på förstavalet av skola

Sedan förra året studerar Erika på college och är nöjd med valet av skola. Frågor om jämställdhet och kvinnors rätt i samhället är något hon verkligen brinner för. Gunilla Persson har även tidigare berättat för Hänt om sin stora glädje för Erikas skull.

Annons

– Hon har kommit in i ett mycket mycket svårt college. Det är bara 14% som kommer in av de som söker, berättar Gunilla stolt innan hon fortsätter:

– Så hon ska bo där på sitt college, men det är bara 1,5 timmes bilfärd härifrån.

Hänt har sökt Gunilla Persson.

FOTO: TT

Annons