LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gästen i Tilde de Paula Ebys program ber om ursäkt – efter händelsen

21 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Tilde de Paula Eby
Månader efter den kritiserade intervjun ber nu Hollywood-skådespelerskan Rebbecca Ferguson om ursäkt till reportern i Tilde de Paula Ebys program Efter Fem.
– Jag blev så stressad och kaxig, säger skådespelerskan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!Brand logo
Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!

Det populära programmet Efter fem i TV4 drog igång 2019 och blev snabbt en stor succé. Sedan dess har programmet haft många gäster i sin berömda soffa – alltifrån svenska profiler till Hollywood-kändisar. Ofta ser vi där programledarna Tilde de Paula Eby, 50, och Anna Brolin, 43, men ibland dyker även andra reportrar upp i tv-rutan.

I april lyckades Efter fem med att få till en intervju med den svenska Hollywood-skådespelaren Rebecca Ferguson, 39, som bland annat är aktuell i tv-serien Silo och en kommande Mission: Impossible film. Vad de inte visste då var vilket obekvämt möte det skulle komma att bli.

Ett obekvämt möte – då surnade Rebecca Ferguson på Efter fem-reportern

Intervjun hann knappt börja innan Rebecca surnade på Efter fem-reportern Nanna Martorell. Rebecca ville nämligen inte prata svenska i intervjun, och när Nanna insisterade på detta blev Hollywood-stjärnan upprörd.

– Okej Nanna, är inte din engelska bra nog? Sa Rebecca då i intervjun.

Rebecca Ferguson
Foto: Evan Agostini/Invision/TTNär Nanna ännu en gång bad om att få prata svenska gav Rebecca in, men var märkbart irriterad.

– Det du gör nu Nanna, bara så du vet. Jag talar engelska 100 procent av mitt liv. Och mitt sinne är inte i ett tillstånd att göra det du ber mig om. Men jag kommer göra det för dig, men jag är inte glad, men okej, sa Rebecca.

Annons

Intervjun blev mycket uppmärksammad och många kritiserade Rebecca hårt för hennes kaxiga attityd mot Nanna.


Gästen i Efter fem ber om ursäkt – flera månader senare

Nu, månader efter den uppmärksammade händelsen, talar Rebecca Ferguson ut om det hela. I en ny intervju med Aftonbladet blickar nu Rebecca Ferguson tillbaka på mötet, och talar ut om sin ånger.

– Jag blev tillsagd av mitt team att jag skulle möta en arg journalist, och gick in i försvarsläge. Jag blev så stressad och kaxig. Men jag är inte den personen, säger Rebecca till Aftonbladet och fortsätter:

– Den intervjun är ett bevis på en person som känner sig väldigt sårbar. Jag reagerade tydligen med attityd, vilket jag aldrig har gjort förut. Jag ringde henne sen och bad om ursäkt.

Foto: Alex Ljungdahl/Expressen/TT och Karin Törnblom/TT

Annons