LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarilska efter Rebecca Fergusons beteende i Efter fem: ”Herregud”

28 apr, 2023 
Simon Lundh
Anna Brolin Rebecca Ferguson
Skådespelaren Rebecca Ferguson gästade nyss TV4:s Efter fem.
Men hennes svar får tittarna att reagera.
”Herregud”, kommentarer en missnöjd tittare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

TV4:s program Efter fem har växt till sig och blivit en självklarhet för många svenskar ute i stugorna.

För ett tag sedan hade de lyckats att få till en intervju med den svenska skådespelaren Rebecca Ferguson, 39, som bland annat är aktuell i tv-serien Silo och en kommande Mission: Impossible film.

Rebecca Ferguson surnar till på reportern

Men intervjun hann knappt starta innan stämningen mellan de båda blev minst sagt obekväm. Innan intervjun frågar den tv-aktuella skådespelaren om TV4:s reporter Nanna Martorell engelska är tillräckligt bra för att genomföra samtalet på engelska. Varpå Nanna svarar:

– Jag vill prata svenska med dig Rebecca, säger reportern.

Rebecca som är bosatt i Storbritannien ilsknar till och svarar ”att hon inte har något val” med går tillslut med på att genomföra intervjun på svenska.

– Så kör på Nanna, säger hon.

Den tråkiga stämningen slutar inte där. När Nanna ber Rebecca beskriva sin karaktär i den kommande tv-serien Silo fortsätter skådespelaren att visa sitt missnöje med att intervjun genomförs på svenska.

Annons

– Det du gör nu Nanna, bara så du vet. Jag talar engelska 100 procent av mitt liv. Och mitt sinne är inte i ett tillstånd att göra det du ber mig om. Men jag kommer göra det för dig, men jag är inte glad, men okej, säger Rebecca.

Tittarkritiken efter Rebecca Fergusons ilska

Intervjun fick många tittare att ilskna till i TV4:s sociala mediekanaler. Där tittarna visar sitt missnöje mot den svenska skådespelaren.

”Herregud, jag har bott i USA i 18 år och har inga problem att hoppa mellan svenska och engelska. Kanske inte blir perfekt alltid”, kommenterar en missnöjd tittare.

”Men hon pratar ju bra svenska och engelska.. verkar va utan större bekymmer.. Varför bli irriterad över det.”, skriver en annan.

”Störtlöjlig.”, kommentarer en tredje.

”Kan hon svenska kan hon väl prata det”, skriver en annan följare.

TV4 reporterns svar efter tittarilskan

I en kommentar till Expressen berättar Nanna Martorell sin syn på hur intervjun utspelade sig.

”Det kändes ärofyllt att få intervjua Rebecca Ferguson. Jag gör intervjuer på både svenska och engelska och i det här fallet blev det svenska. Intervjun slutade på topp”, skriver hon.

FOTO: TV4

Annons