Gabriel Abdulahads kritik mot TV4 efter upplägget i Idol

Gabriel Abdualahad

Efter första omgången i Idols kvalvecka uppstod en del ilska kring hur röstningen egentligen gick till.
Nu rasar TV4-tittarna mot hur kanalen har lagt upp programmet.
Idol är helt riggat, skriver en följare på Instagram.

I veckans första kvalomgång till Idol-finalerna tävlade Niklas Hultberg, 30, Affe Hagström, 21, Felix Enghult, 23, Kong Phan, 31, och Gabriel Abdulahad, 16, om de två platserna in i tävlingen. Det blev till slut Niklas och Affe som gick vidare och vad som också bör nämnas är att dessa två var först respektive näst först ut att uppträda. Att de två fick sjunga tidigt i programmet kan haft betydelse för resultatet i och med att tittarna fick längre tid på sig att få folk att rösta på dem än vad de senare deltagarna hade.

Idols Instagram uttrycker nu följarna sin ilska över hur TV4 har lagt upp programmet. I och med att Gabriel var sist ut att framföra sitt uppträdande, och röstningen stängdes bara två minuter senare, kände sig tittarna lurade.

”Idol är helt riggat!”, skriver en följare på Instagram.

”Helt sjukt ändå att man får höra Gabriel sjunga o tänkt att jag ska rösta efter att jag fått höra honom klart… men oj hade 2 minuter på mig att rösta? 2 minuter efter att han sjöng klart? O dom 2 första deltagarna hade såå mycket tid!”, skriver en annan.

Gabriel får stöd från fansen

Gabriel har fått mycket kärlek och hejarop från sina följare där de förklarar att bara för att han inte gick vidare nu så kommer han ändå alltid vara en vinnare i deras ögon. Det stödet verkar göra Gabriel väldigt glad och han vill tacka alla som skrivit till honom, delat hans info och röstat på honom. Han skriver på sin Instagram att följarna betyder mycket för honom och att han uppskattar dem väldigt mycket.

Men ändå finns en underliggande ton av besvikelse hos Gabriel när Hänt pratar med honom.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Egna orden om resultatet i Idol

I ett meddelande till Hänt berättar Gabriel att han tycker att det är synd att folket inte hann rösta lika länge på honom som på de andra. Hade det inte varit för att han var sist ut med att sjunga tror han att han skulle gått vidare.

”Det är ju synd att folket inte hann rösta lika mycket på mig, jag tror att jag skulle kunna ha gått vidare ifall jag var en av dom första som sjöng”, skriver Gabriel Abdulahad till Hänt.

Men det är inte över än för Gabriel, det finns nämligen en chans att komma in i tävlingen igen och det är juryn som bestämmer hans öde nu. Nu hoppas Gabriel att han får ett “wildcard”, som delas ut av juryn, på fredag.

”Nu är det upp till juryn ifall de vill ge mig ett wildcard och vill se mig sjunga en andra gång!”, skriver han.

FOTO: TV4