LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fusket i Farmen avslöjat – deltagarna får hjälp av hantverkare

21 feb, 2024 
Deltagarnas främsta uppgift i Farmen är att bevisa att de kan leva som på 1800-talet.
Men nu visar det sig att de fått hjälp med ett och annat.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tim Mäklin avslöjar om deltagarna hade sex – kondomer försvannBrand logo
Farmen-Tim Mäklin avslöjar om deltagarna hade sex – kondomer försvann

Farmen går ut på att leva som på 1800-talet med en gård att ta hand om och massa djur att rå om och sköta. I vanlig ordning hittar vi en salig blandning av deltagare, bland annat en frilansare, en charterbåt-skipper och en yrkeslärare.

Farmarnas främsta uppgift på gården är att ta hand om djuren, klara sina uppdrag och spela det sociala spelet.

Men den allra viktigaste uppgiften kanske ändå går ut på att se till att djuren har det bra. Detta är något som är av högsta prio i alla lägen och inget man tummar på bara sådär.

Fusket i Farmen avslöjat – hyr in hantverkare

När farmarna fick in grisar på gården så tillbringade de flera dagar med att bygga en grishage åt dem. Men nu avslöjas ett och annat; de fick hjälp.

Annons

Om man tittar väldigt noga kan man nämligen se att grisarnas hage även har ett el-stängsel. Nu berättar mentorn Hans Wincent för Hänt vad det egentligen beror på.

”Ja det stämmer. Vi har haft så de senaste åren för att grisarna ska kunna få lite större utrymme och utan att behöva bygga ett jättehögt staket. Så att grisarna ska kunna se ut och att dom syns. Alltså görs detta med hänsyn till grisarna välbefinnande.”, skriver Wincent i ett sms till Hänt.

Måste farmarna fixa det själva eller tar man in en elektriker?

”Elstängsel fixar våra duktiga hantverkare inget som deltagarna gör.”, förklarar Wincent.

FARMEN 2024
Har du lagt märke till el-stängslet?FOTO: TV4

Bluffen i Farmen – produktionen skickar in mat

På tal om fusk så har Hänt tidigare kunnat rapportera om något annat som man inte hade på 1800-talet. Det är nämligen så att produktionen skickar in all mat som kan tänkas behövas för veckan i form av potatis, rotfrukter och gröt.

– Vi har ju mat där inne. Det är ju bara det att det inte syns, såklart att vi inte får in lagade måltider, men det finns ju mat att tillgå liksom, förklarade Cornelia för Hänt och fortsatte:

– Om våran gröt tar slut så får vi ju ny gröt. Och potatis kommer de och fyller på efter varje ting. Så varje vecka är det ju påfyllt i matförråden, då kommer det in rotfrukter och sådant också.

FOTO: TV4

Annons