hänt exklusivt

Frida lämnade Matthew i Bonde söker fru – samtalet som avgjorde allt

Matthew och Frida i Bonde söker fru

Frida Hermansson valde att lämna Matthew Haggertys gård självmant.
Nu uppdagas sanningen bakom avhoppet – det okända samtalet i Bonde söker fru som avgjorde allt.
– Jag fick det lite mer bekräftat av produktionen också, säger Frida.
Bonde-Matthew om känslorna för Frida: ”Jag gillade henne”
1:15

Efter reklamen: Bonde-Matthew om känslorna för Frida: ”Jag gillade henne”

(1:15)

Slå på ljud

En av bönderna som söker kärleken i Bonde söker fru 2022 är Matthew Haggerty, 20. Under förra veckan fick han motta ett oväntat besked då Frida Hermansson plötsligt valde att lämna gården.

Sanningen om avhoppet – samtalet som fick Frida att lämna gården

Strax efter avsnittet berättade Frida för Hänt att hon inte hade några känslor och att det var anledningen till avhoppen – men nu kommer resten av sanningen fram.

– Den största anledningen till att jag valde att åka var för att jag fick reda på att jag skulle vara den som blev vald i slutet. Och istället för att bli glad vilket man borde i en sån situation så fick jag istället panik. Det var ett tydligt tecken att det inte var rätt för mig så därför valde jag att lämna där och då, säger Frida.

Hur fick du reda på det här?

– Dels han berättade det för mig själv och sen så var det väldigt underförstått. Alla visste nog det men jag fick det lite mer bekräftat av produktionen också. De sa inte ordagrant att han kommer välja dig utan mer att alla vet att han har gjort ett val och det förstår du också. Så de sa inte rakt ut att du kommer bli vald men det sa han däremot.

Samtalet som ändrade allt för Frida – därför hemlighöll hon det

Det visar sig att Frida och Matthew hade ett samtal som aldrig filmades, där och då berättade Matthew att det var just Frida han tänkte välja i slutet.

– Det var off cam. Jag sa mycket att jag inte visste och att jag va osäker men då sa han att snälla stanna kvar. Han ville att jag skulle stanna så vi kunde se hur det skulle bli. Han sa att det skulle vara samma resultat om jag åker hem även om de andra stannar för han gillade mig så mycket tydligen, säger Frida.

De andra två brevskrivarna Isa och Kim som var kvar efter att Frida lämnat fick däremot inte veta om vad Frida hade hört. Under onsdagen valde dessvärre även de att hoppa av från sin programmedverkan.

– Nej jag valde att inte säga det. För direkt när han han berättade det här så visste jag att jag ville åka hem och då kände jag att jag inte ville säga det. Det är inte min sak att säga kände jag. Men nu när vi har pratat efteråt, för vi är vänner allihopa så sa de att de hade fattat från ganska tidigt.

Matthews ord om känslorna för Frida i Bonde söker fru: ”Gillade verkligen”

Även Matthew själv kommenterar sina känslor för Frida i en intervju med Hänt.

– Jag gillade verkligen Frida, hon är en underbar tjej. Utseendemässigt är hon så vacker och på insidan en så fin tjej. Henens humor, jag tror jag sa det redan i första avsnittet att hon hade verkligen humor och vi kunde skratta ihop, säger Matthew.

– Vi hade verkligen samma sätt att se på vad vi ville ha i en relation, så ja jag gillade henne väldigt mycket.

Om hon inte hade lämnat, hade hon varit den som varit kvar till sist?

– Ja det kan jag verkligen säga, helt säkert. Jag tror att folk som ser programmet till och med fattat det.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN