ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Frida Karlsson och William Poromaa om uppbrottet: ”Skönt att slippa”

24 mar, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlsson och William Poromaa har gått isär – nu pratar de om uppbrottet.
Frida Karlsson och William Poromaa är inte längre ett par.
Det visar sig att skidstjärnorna har mörkat sitt uppbrott i flera månader eftersom de inte ville få frågor om det under VM.
– Efter VM kände jag: ”Äh, skönt att slippa stå och låtsas i intervjuer”, säger Karlsson till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesökBrand logo
Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök

Längd-VM i slovenska Planica blev en stor succé för det svenska skidlandslaget. Tolv medaljer, varav fyra guld, i ett och samma mästerskap är nytt rekord för landslaget.

För det tidigare stjärnparet Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 22, gick det också bra under VM. Karlsson fick med sig hela fyra medaljer hem till Sverige och Poromaa krigade till sig ett brons i femmilen, precis framför landsmannen Calle Halfvarsson.

Har bott isär sedan förra våren

Men direkt efter att VM var över kom nyheten ut att även förhållandet mellan de två medaljåkarna var över. Karlsson och Poromaa träffades på en tävling redan när de var tonåringar och de blev tillsammans under gymnasietiden. De köpte ett radhus i hennes hemstad Sollefteå för ett par år sedan, men har bott isär i olika städer sedan förra våren.

Frida Karlsson och William Poromaa inför en pressträff under VM i Planica.
Frida Karlsson och William Poromaa inför en pressträff under VM i Planica.

Vi har gjort slut, men vi är fortfarande goda vänner, bekräftade Frida Karlsson för Expressen den 6 mars.

Annons

Nu berättar skidparet för tidningen att de valde att mörka uppbrottet – i flera månader. De ville inte gå ut med nyheten förrän efter världsmästerskapet.

– Vi kände att vi ville ha fokus på det sportsliga och inte behöva svara på sådana här frågor. Efter VM kände jag: ”Äh, skönt att slippa stå och låtsas i intervjuer”. Vi har inte brutit kontakten helt utan är fortfarande bra kompisar. Det har väl varit ett par gånger man har behövt svara på frågor när det gått bra för den andre, säger Frida Karlsson till Expressen.

Varken Frida Karlsson eller William Poromaa har tidigare varit singel under sina vuxna liv.
Varken Frida Karlsson eller William Poromaa har tidigare varit singel under sina vuxna liv.

”Hade kunnat ha det så fortsatt”

Hon avslutar med att konstatera att det känns skönt att det äntligen kommit ut. Även ex-pojkvännen William Poromaa säger att det har gått bra att dölja separationen.

Annons

– Nej, det har gått bra. Jag hade kunnat ha det så fortsatt. Det har inte rört mig i ryggen så mycket. Men det är klart att det är skönt att det är ute, så att det inte blir några spekulationer, säger han.

Till skillnad från Karlsson som erkänt att det ”smattrat till i telefonen” efter uppbrottet har Poromaa tagit det lite mer lugnt. Han säger att han trivs med singellivet.

– Jag har ju varit sjuk, så det har varit ganska lugnt med allt. Det går bra. Jag trivs med livet nu, säger han.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons