sport

Michael Schumacher hamnade i koma – nu avslöjas fruns 10-åriga kamp

Corinna Schumacher torkar sina tårar och till höger håller Michael Schumacher om henne och båda skrattar.

FOTO: Netflix/TT
Formel 1-stjärnan Michael Schumacher lever med allvarliga hjärnskador efter en allvarlig olycka för tio år sedan.
Hans fru Corinna Schumacher uttalar sig sällan offentligt efter olyckan med nu avslöjar förre Formel 1-chefen Eddie Jordan hur deras liv ser ut.
– Hon är som en fånge, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gästerna hånar racerföraren Marcus Ericsson
0:29

Efter reklamen: Gästerna hånar racerföraren Marcus Ericsson

(0:29)

Slå på ljud

Racerförarlegendaren Michael Schumacher, 54, anses vara en av de främsta racerförarna genom tiderna med hela sju världsmästartitlar i bagaget.

Formel 1 är en farlig sport och många racerförare har råkat ut för allvarliga olyckor och även dödsolyckor genom åren. Men för Schumacher var det inte på racingbanan som den allvarliga olyckan var framme utan på fritiden.

Det var när han var på skidsemester med familjen i Méribel i sydöstra Frankrike som har råkade ut för en allvarlig skidolycka. Han åkte off-pist med sin då 14-åriga son Mick Schumacher och trillade och slog i huvudet i en sten. Trots att han hade hjälm fick han allvarliga hjärnskador och försattes i konstgjord koma i tre månader.

Corinna och Michael Schumacher håller handen och ler medan de går.

Michael Schumacher och hans fru Corinna gifte sig 1995.

Colombo Ferrari/PA

Frun Corinna om saknaden: ”Det ger oss styrka”

Sedan dess har familjen inte lämnat så mycket uppgifter om Schumachers hälsotillstånd. I en Netflix-dokumentär från 2021 uttalade sig dock Michael Schumachers fru Corinna Schumacher, 54, om sin make.

Corinna Schumacher torkar sina tårar.

Corinna Schumacher pratade om sin maken i Netflix-dokumentären Schumacher från 2021.

FOTO: Netflix

– Jag saknar Michael varje dag. Men det är inte bara jag som saknar honom. Det är barnen, familjen, hans pappa, alla runt omkring honom. Jag menar, alla saknar Michael, men Michael är här. Han är annorlunda, men han är här och det ger oss styrka tycker jag, sa hon då.

Michael Schumacher och Corinna gifte sig 1995 och har barnen Gina-Maria, 26, och Mick Schumacher, 24, ihop.

”Hon är som en fånge”

Nu avslöjar förre Formel 1-chefen Eddie Jordan mer detaljer om hur familjen ständigt kämpar efter olyckan i en intervju med brittiska The Sun.

– Det har gått nästan tio år nu och Corinna har inte kunnat gå på en fest, på lunch eller annat. Hon är som en fånge eftersom alla skulle vilja prata med henne om Michael, när hon inte behöver påminnas om det varje gång, säger han.

Eddie Jordan

Tidigare Formel 1-chefen Eddie Jordan brytar nu tystnaden om familjens kamp.

FOTO: imago/Crash Media Group

Efter skidolyckan ville Jordan träffa Michael men nekades av Corinna. Hon har nämligen bestämt att bara familjen och nära vännen och förre ferrari-chefen Jean Todt får komma på besök för att skydda sin make. Jordan förstår familjens beslut fullt ut.

– Jag ansträngde mig för att träffa Michael i början men Corinna vägrade, och det med rätta eftersom alltför många människor ville komma och träffa honom. De sa: ”vi älskar dig Eddie och vi har varit involverade med dig väldigt länge, men vi behöver avskildhet och måste skydda Michael”, berättar Jordan.

FOTO: Netflix/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN