Fredrik Steen om kärleken till 20 år yngre sambon Mimmi Nyberg

Fredrik Steen

Sedan fem år tillbaka lever TV4-profilen Fredrik Steen tillsammans med den 20 år yngre sambon Mimmi Nyberg.
Men paret har fått kämpa för sin relation – nu bryter Fredrik tystnaden om bråket med sambons föräldrar.
– När Mimmis pappa konfronterade mig med hur han kände svarade jag att jag hade all respekt för hans åsikter, berättar han.

Fredrik Steen, 48, har blivit ett känt ansikte för svenska folket genom tv-programmet Hundcoachen och som stående inslag i Nyhetsmorgon där han ofta förekommer med sin expertis om hundar. Men det är sällan man läser något om hundvännens privatliv. I en intervju med tidningen Hemmets Journal berättar nu Fredrik om livet med den 20 år yngre sambon Mimmi Nyberg, 28.

WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

Mimmi hade länge beundrat Fredrik på håll då hon var en flitig tittare så fort han dök upp i tv-rutan och följde honom på Instagram. När Mimmi 2016 fick chansen att hälsa på sin idol när hon var ute på en promenad i Stockholm beslutade hon sig för att göra det bästa av saken – och kom på en vit lögn.

LÄS MER: Lailas svar efter kritiken mot nya skönhetsingreppet

För att locka till sig Fredrik sa Mimmi att hon hade en skällig hund som hon behövde hjälp att bukt med. Snäll som han är lämnade Fredrik sitt nummer och sa att hon kunde höra av sig för ett möte efter en stundande tv-inspelning.

– Jag undrade hur jag skulle ta mig ur min lögn. Men till min förvåning verkade inte Fredrik fundera så mycket över att jag kom till vårt möte utan hund. När vi hade suttit och fikat en stund och pratat om allt möjligt kröp det fram att jag inte hade någon hund överhuvudtaget, säger Mimmi.

Höll relationen hemlig för föräldrarna

Sedan dess har kärleken blomstrat och nu, snart fem år senare, har den ännu inte dalat. Att Mimmi inte har någon hund spelar ingen roll för Fredrik som hela tiden haft fokuset på sambons otroliga humor.

– Jag hade nog anat att det var så men det spelade ingen roll för mig. Det enda som betydde något var att vi hade så otroligt roligt tillsammans. Efter den där fikastunden har vi aldrig skilts åt. Mimmi följde med mig hem och blev kvar, säger Fredrik om den där fikan 2016.

Men kärleken har inte bara varit en dans på rosor. Att presentera en 20 år äldre man för sina föräldrar är inte alltid det lättaste och på grund av åldersskillnaden valde Mimmi till en början att hålla sin relation med Fredrik hemlig. .

Patrik sterberg/TT

– Jag gruvade mig över hur jag skulle berätta det för min mamma men i slutändan ­behövde jag aldrig göra det. Mamma såg oss på tv när vi satt i publiken under direktsändningen av Sommarkrysset. I samma stund burrade det till i min väska. Mamma hade skickat mig ett sms där det stod: ”Nu vet jag vem du träffar”.

Relationen till Mimmis föräldrar idag

Att föräldrarna fick en smärre chock är dock inget som varken Mimmi eller Fredrik förnekar. Till en början möttes paret av en hel del skepsis innan Mimmis mamma och pappa tillslut accepterade situationen.

– När Mimmis pappa konfronterade mig med hur han kände svarade jag att jag hade all respekt för hans åsikter. ”Men du har fel och det kommer du att märka i längden”, lade jag till, säger Fredrik Steen till Hemmets journal.

Och visst slutade allting gott. Idag har Fredrik en god relation med både Mimmis föräldrar och bonusföräldrar. Faktum är att han ser dem som ett plus i relationen med Mimmi då han fått fyra ”nya vänner på köpet”.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges svar efter kritiken mot skönhetsingreppet

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf visar upp nya kärleken Louie – se bilderna!

FOTO: TT

Senaste nytt