LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nya beskedet från Ernst Kirchsteiger – framtiden för Sommar med Ernst

09 jul, 2022 
Ernst Kirchsteiger.
Efter chockbeskedet från Ernst Kirchsteiger i våras.
Nu kommer nya framtidsbeskedet för Sommar med Ernst.
Svaret får oss att jubla!
Annons
7 fantastiska citat från Ernst KirchsteigerBrand logo
7 fantastiska citat från Ernst Kirchsteiger

Det var i mars tidigare i år som den folkkära inredaren och programledaren Ernst Kirchsteiger, 64, kom med chockbeskedet; att han tar en paus från det älskade tv-programmet Sommar med Ernst.

När Ernst berättade om beslutet om pausen var framtiden för programmet oviss, men nu kommer ett nytt framtidsbesked för programmet. Läs allt här!

Därför tar Ernst Kirchsteiger en paus från Sommar med Ernst – efter dryga 20 år

I över 20 år har Ernst gjort sommarsverige sällskap i tv-rutan med nya projekt och kreativa idéer för sommarhuset. Men i år tar han alltså en paus. Något som han meddelade med ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och Sommar med Ernst en välbehövlig semester”, skrev Ernst Kirchsteiger då. Vidare skriver han:

Annons

I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!.

Nya beskedet från Ernst Kirchsteiger – framtiden för Sommar med Ernst

TV4-profilen Ernst tillbringar istället sommaren med familjen, bland annat i det egna sommarhuset. Det uppger Ernst kontaktperson Krister Roseen till Expressen.

Men trots den välbehövliga pausen har Ernst inte kunnat hålla sig borta från jobb helt och hållet. Han är nämligen aktuell med en växthusutställning på Solliden på Öland i sommar.

Utställningen invigdes av självaste kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, den 2 juli och finns att besöka fram till den 2 oktober.

Annons

Missa inte årets Idéträdgårdsutställning Inglasat 2.0 på vackra Solliden på Öland. Där har jag fått drömuppdraget att inreda ett av fyra växthus för att förhoppningsvis kunna ge lite inspiration och idéer till era egna växthusdrömmar”, skriver Ernst på Instagram.

Men betyder det att det kliar i Ernst fingrar? Att han saknar att pyssla för svenska folket under sommarmånaderna?

Vad innebär det i sådana fall för tv-programmets framtid? Är Sommar med Ernst tillbaka nästa år?

– Det är paus i år, det är så det är sagt. Det är inte samma sak som att det inte blir nästa år och heller inte sagt att det blir nästa år, säger Krister Roseen till tidningen.

Det är alltså ett högst otydligt framtidsbesked från Ernst via kontaktpersonen, men det är inte ett definitivt nej och det får oss att jubla. Hoppet lever än!

TV4 har tidigare meddelat att de hoppas att Ernst snart är tillbaka i rutan.

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Annons