LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Ernst Kirchsteigers nya liv efter försvinnandet – därför lämnade han TV4

18 jun, 2022 
André Färnsveden
Närbild på Ernst till vänster. Ernst på en stenstrand till höger.
I 23 års tid har Ernst varit en trygghet i tv-rutan under sommar.
Nu tar han en paus från det hyllade programmet Sommar med Ernst.
Privata bilderna visar Ernsts nya liv efter försvinnandet.
Annons
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden ShermanBrand logo
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden Sherman

Det älskvärda programmet Sommar med Ernst har blivit en tradition för många. Under sommaren bänkar sig den svenska publiken för att se Ernst Kirchsteiger, 64, när han renoverar, inreder och pysslar.

Han började med ett liknande koncept redan 1999, då med Sommartorpet på SVT och bytte sedan över till TV4 och vi fick Sommar med Ernst. Det har sedan dess visats varje sommar utan uppehåll, fram till nu.

Men i år tar Ernst en välbehövlig semester för att kunna fokusera på annat. Hur ser livet ut nu?

Därför tar Ernst en paus från det egna programmet och TV4

Det var i mars månad som Ernst berättade om hans beslut om att ta en paus från Sommar med Ernst. Han delade en bild på Instagram där han står och torkar av en skål i köket och sneglar ut genom fönstret.

Annons

Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och Sommar med Ernst en välbehövlig semester”, skrev Ernst Kirchsteiger under bilden i inlägget.

Han fortsätter sedan att ge bakgrund till beslutet. Han menar att han behövde en paus för att fokusera på sin egna konst, sin familj och ännu mer matlagning.

Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!

Slutligen beskriver han även tiderna som sköra och menar på att det är viktigare än någonsin att vara nära familjen och vännerna.

I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver”, avslutar Ernst.

Ernst Kirchsteigers nya liv efter försvinnandet

Nu är sommaren här och många tittare saknar nog att se det mysiga programmet. Som tur är går det repriser på tv, som bjuder på massor av inspiration under Ernst frånvaro.

Annons

Men för Ernst ser sommarledigheten ut att bidra till sinnesro, som han visar när han delar en bild, gåendes på en stenstrand med en poetisk bildtext.

Inga mörka moln på himlen kan störa min sinnesro när jag är ledig. Skrota runt och inte göra nånting är nästan en meditativ konstform. Det gäller att låta tankarna komma. Men också låta dem gå vidare”, skriver Ernst på sin Instagram.

Om han kommer tillbaka och gör programmet nästa år är ännu inte bekräftat.

Hänt har sökt Ernst för en kommentar utan framgång.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons