Tittarnas sorg efter TV4:s nya besked om Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger i Sommar med Ernst

I sommar har Ernst Kirchsteiger visat sina bästa inredningsknep i ännu en säsong av Sommar med Ernst. Nu kommer TV4 med ett nytt besked om programmets framtid i rutan.

TV4-profilen Ernst Kirchsteiger, 61, har synts i rutan i diverse sammanhang i snart 20 år. Han har bland annat varit julvärd i SVT, varit programledare för Sommartorpet samt Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Ernst är något av en expert på att inspirera sina tittare och framkalla en mysfaktor som lyser genom rutan.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Varje sommar tar sig Ernst an ett nytt hem som han under en säsong av Sommar med Ernst ska renovera och inreda. Vanligtvis är det ett torp eller lantligt hus. Men Ernst Kirchsteigers val av renoveringsobjekt har inte alltid gått hem hos grannarna i de områden som husen har legat i.

Förra säsongen av det populära TV4-programmet kantades nämligen av bråk mellan programledaren, kanalen och grannarna. Inför årets Sommar med Ernst verkar det dock ha gått smidigare, vilket tv-profilen berättade i en intervju med Aftonbladet i somras.

Renoveringen av huset har i år skett i största samråd med den familj som äger bondgården på Österlen.

– De är väldigt noga med att de inte vill att husets själ ska förändras och jag är väldigt glad, för det precis det jag tycker är det roligaste sättet att jobba på, sa Ernst till tidningen.

Säsongsavslutning av Sommar med Ernst

Varje torsdag under sommaren har TV4-tittarna fått följa Ernst renovering av bostaden och hängt med när han lagat diverse läckra maträtter i köket.

I veckan visas det sista avsnittet för säsongen av Sommar med Ernst, vilket TV4 avslöjar i ett inlägg på Instagram.

”Ernst bjuder in till en festlig säsongsavslutning av Sommar med Ernst”, skriver de i inlägget.

Även programledaren själv har delat med sig av nyheten på sitt privata Instagram-konto.

”Mycket glädjefnatt har det varit denna sommar. Missa inte sommarens sista avsnitt av mitt program, imorgon kl 20.00 på TV4 och TV4 play”, skriver han intill ett videoklipp från programmet.

I kommentarsfältet är det tydligt att många tittare kommer att sakna TV4-profilen i rutan.

”Attans jag hade gärna njutit några avsnitt till”, skriver en person.

”Det kommer bli tomt utan dig i tv:n”, skriver en annan.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT, Janerik Henriksson/TT