BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför försvinner Ernst Kirchsteiger helt från TV4 efter 22 år

17 mar, 2022 
Ernst
Ernst Kirchsteiger har valt att inte fortsätta med sitt program Sommar med Ernst under sommaren 2022.
Det blir första gången på över 20 år som programmet inte visas.
På Instagram avslöjar programledaren sanningen om beslutet.
Annons
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden ShermanBrand logo
Ernst Kirchsteigers starka ord till hunden Sherman

TV4-personligheten Ernst Kirchsteiger, 64, har fångat många tittares hjärtan i och med sina personliga och mysiga program Sommar med Ernst och Jul med Ernst.

I över 20 år har Sommar med Ernst visats på tv – men nu kommer den folkkära programledaren med beskedet att han inte kommer fullfölja programmet år 2022. Läs varför här!

Därför tar Ernst en paus från det egna programmet och TV4

Det är i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram som Ernst förklarar hur det ligger till. För första gången på 22 år tar han och Sommar med Ernst en välbehövlig semester.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och "Sommar med Ernst" en välbehövlig semester”, skriver Ernst Kirchsteiger i inlägget.

Annons

Han fortsätter med att förklara att han behöver utrymme för annat. TV4-profilen hoppas nämligen få mer tid åt att skapa konst och ägna sig åt matlagning, som är några av hans stora intressen.

”Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”

”Viktigare än någonsin att fokusera på familjen”

Ernst Kirchsteiger skriver vidare att han, i dessa sköra tider, vill ge mer tid åt sin familj och att det främst ligger bakom det plötsliga beslutet.

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver. Håll utkik här! Kram Ernst”

Ernst i Skavlan.
Ernst Kirchsteiger under inspelning av Skavlan, SVT, Stockholm år 2019.

Stöttas av tittarna efter inlägget: ”Kommer att sakna dig”

Innan Ernst började på TV4 år 2007 hade han programmet Sommartorpet i SVT i sju år.

Annons

Med andra ord har han sommar efter sommar på ett eller annat sätt berört tittare och även bjudit in flera gäster som exempelvis Tareq Taylor, Sanna Nielsen och Anders Bagge.

Många tittare uttrycker nu sin sorg över beskedet och hoppas på att få se tv-profilen nästa år istället.

”Ha en skön sommar ! Kommer att sakna dig förstås! Bra bild !!!”, skriver en person i en kommentar.

”Åh, ingen sommar utan Ernst ju. Sommarens mysigaste kvällsunderhållning. Men efter 22 är du ju mer än värd semester. Njut!”, hälsar en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons