fråga doktorn

Fråga doktorn-Karin Granberg om sorgen: “Det är mitt fel”

Karin Granberg

Karin Granberg är läkaren som bjuder på sin expertis i Fråga Doktorn.
Nu berättar hon i en intervju med Hänt om ett av sitt livs största motgångar.
– Det är mitt fel, säger Karin.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jan Malmsjös nya liv på dagverksamheten: ”Ny publik”
0:45

Efter reklamen: Jan Malmsjös nya liv på dagverksamheten: ”Ny publik”

(0:45)

Slå på ljud

Karin Granberg, 61, blev känd för svenska folket när hon tog över som läkare efter Gunilla Hasselgren, 60, för att bidra med sin expertis i Fråga doktorn.

Hon har sedan barnsben varit fast inställd på att läkare var det hon skulle bli, och så blev det. Idag jobbar hon både med det ena och det andra och säger själv att hon så länge hon kan minnas har jobbat för mycket.

– Jag jobbar för mycket, det har jag alltid gjort. Jag var nio år när jag bestämde mig för att bli läkare. Det är ju mitt kall, det är en del av mig, berättar Karin i en intervju med Hänt.

Hon jobbar främst som distriktsläkare, läkare i olika tv-produktioner och medicinskt ansvarig i Skellefteås A-lag i ishockey, för att nämna några av hennes uppdrag.

Men även om Karin brinner för sitt jobb och verkligen lever för det så har det också påverkat hennes liv negativt – nämligen i form av hennes relationer.

Jobbet tog över – Karin berättar om den stora sorgen

Hon har varit förlovad tre gånger och gift två gånger och har fem barn, fem barnbarn och ett sjätte påväg. Men den relationen hon lever i idag har hon hittat på senare dagar och kan känna att den största motgången i hennes liv är just att hon inte lyckats hålla sina relationer.

– Den största motgången. Jag har alltid tänkt att man gifter sig för livet. Alltså jag är så gammeldags. Men det är att jag inte har lyckats bidra till att hålla ihop mina förhållanden. Och det är jobb, jag gifte mig med jobbet också, säger Karin och fortsätter:

– Det är mitt fel. Det är tråkigt. Och jag tänker att den här gången ska jag verkligen inte göra samma misstag.

Karin har gått vidare och har funnit kärleken på nytt

Idag är det ingenting hon går och grubblar över men hon kan känna att dem hon varit i tidigare relationer med har behövt betala ett högt pris.

– Det är ju historia, man måste ju gå vidare. Men jag tror att jag borde ha agerat på ett annat sätt. Men eftersom att läkare är en så stor del av mig så har mina partners behövt betala ett för högt pris. Och det ska man inte behöva göra i ett förhållande.

Men för tre år sedan hittade hon kärleken på nytt i Nic som bor i Australien. I dagsläget är de med andra ord bosatta på varsin sida av jordklotet men i framtiden är planen att de ska kunna leva ihop.

FOTO: ELIASSON SIMON/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN