Föräldrarnas hårda kritik efter SVT:s beslut för barnens framtid

Tobbe Trollkarl & Alex Hermansson SVT

SVT har alltid värnat om barnen, men nu tar de ett beslut som får många föräldrar att reagera.
”Så dumt!”, skriver en förälder upprört.

Sveriges televison är en av Sveriges största och äldsta tv-kanaler. Genom åren har de bjudit på underhållning för både stora och små, och under dagarna bjuds det på alltifrån underhållning och sport, till kultur och samhällsfakta.

Något som SVT verkligen har värnat om genom åren är barnen, och med tanke på att många starkt förknippar deras barndom med flera av SVT:s program så som Bolibompa och Björnes Magasin har de minst sagt lyckats med sitt mål att nå ut till de små.

LÄS OCKSÅ: Gravida Carolinas oro efter händelsen med pojkvännen

På Facebook har de även haft en separat Facebooksida vid namn SVT Barn, där barn och föräldrar enkelt kan ställa frågor och hålla sig uppdaterade kring kanalens barnprogram. Facebooksidan har varit väldigt uppskattad, och i kommentarsfälten har man sett många föräldrar diskutera och prata om deras barn och programmen som visas. Men nu kommer SVT med ett besked som får många att se rött.

SVT:s nya beslut för barnen

Det är i ett inlägg på Facebook som de under julen meddelar:

”Hej! Svt Barn-kontot här på Facebook kommer snart att slås ihop med Svt-kontot. Hoppas att du vill fortsätta följa oss där.”

Det separata kontot för barnen kommer alltså att försvinna, och för de som fortsatt vill ta del av information och nyheter får helt enkelt vända sig till det stora SVT-kontot.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kritiken från föräldrarna

Det plötsliga beskedet får många att reagera och i kommentarsfältet kan man se många upprörda föräldrar som uttrycker sina åsikter. Många säger att de inte förstår varför de ska slå ihop då det uppenbarligen finns ett behov av en sådan separat kanal och flera är också rädda att det i samband med förändringen kommer att bli mycket osmidigare att ta del av informationen.

"Så dumt!!! Olika kanaler ska väl ha olika sidor! Varför kan inte svt barn finnas kvar så man kan få hjälp med frågor och råd och service! Som inte ska passera 1000 andra innan man får hjälp”, skriver en person.

Andra säger också att de tycker det är sorgligt att barnen får mindre och mindre plats i samhället.

”Suck men varför detta beslut? Barnen har en egen kanal. Varför skulle de inte ha det utrymmet i sociala medier också, långt borta från icke så vänliga kommentarer som ibland finns hos SVT-kontot”, skriver en annan.

Men medan andra är minst sagt upprörda över den stora förändringen finns det också de som tycker att de andra föräldrarna överreagerar.

”Ett Sverige tyngt av verkliga problem. Förstår att vid sidan av klimatförändringar, pandemi och spända politiska förhållanden världen över, blev detta en sak för mycket. Att reagera på förändringar är normalt, men graden av reaktion säger ändå att vi lever rätt gott i Sverige, när DETTA blev ett problem”, skriver en mamma.

LÄS OCKSÅ: Jessica Andersson akut till sjukhus – stoppas från Melodifestivalen

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas hårda kritik efter premiären av Fråga doktorn hälsa