TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Foppas besvikelse efter stora missen i SVT: ”Känns inte bra” 

29 apr, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Finalen av Mästarnas mästare blev inte direkt rafflande. Nu berättar Peter "Foppa" Forsberg om sin besvikelse efter missen i tävlingen.
Annons

Finalen av jubileumssäsongen av Mästarnas mästare började rafflande med ett historiskt möte mellan sportgiganterna Ingemar Stenmark, 61, och  Peter Forsberg, 44, i en nattduell. Foppa kammade hem den avgörande segern och hans lag, skridskolaget med kamraterna Maria Rooth, 38, och Per Fosshaug, 53, hamnade i final.

Men mötet mot bollaget Jesper Blomqvist, 44, Kennet Andersson, 50, och Magnus Wislander, 54, blev för tufft. De kammade hem vinsten i två av tre tävlingarna inför den stora avgörande hinderbanan och vann flera fördelar, vilket gjorde att skridskolaget snabbt hamnade ordentligt efter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När bollaget gick i mål och slet åt sig statyetten hade skridskolaget inte ens kommit till det sista momentet ännu. Efter förlusten var det förlorande laget mäkta besvikna. Särskilt uppgiven var Peter Forsberg, som kammade hem vinsten i programmet när han tävlade ensam 2016, och i programmet kunde han inte hålla tillbaka sin frustration.

Annons

– Det känns inte bra, vi förlorade med stor marginal. Jag tycker att jag fastnade i det första momentet, fick göra fyra vändor till, jag kanske klumpade. Jag fastnade där, och sen fastnade vi lite på sudokun. Vatten-momentet var inget större problem, men då var de andra klara redan, säger han i programmet.

Peter “Foppa” Forsberg syftar på sin egen miss, när han fastnade i repet i den första delen av hinderbanan, och att han sedan placerade siffrorna fel i sudoku-pusslet som följde.

– Vi har gjort det jättebra på vägen hit, vi har gjort några riktigt bra grenar, kämpat bra tillsammans och haft det jättebra. Men man brukar ju komma ihåg saker som lite roligare om man vinner det sista avgörande också… Men vi får bara ta bort det här ur skalen nu. Vi har haft det kul i alla fall, säger han i programmet.

Också lagkamraten Per Fosshaug var märkbart besviken över förlusten.

Annons

– När vi har smält det här så kommer vi ändå inte vara nöjda med en andraplats, det kommer vi inte vara. Men det är bättre att vara tvåa än att vara sist i alla fall, säger han i SVT.

Magnus Wislander, som var med i det vinnande laget, var glad efter succén.

– Jag hade haft lika roligt även om skridskogänget hade vunnit, jag tycker att det är en fantastisk tävling att vara med i, säger han.

FOTO: SVT

Annons