Foppas besvikelse efter stora missen i SVT: ”Känns inte bra” 

Finalen av Mästarnas mästare blev inte direkt rafflande. Nu berättar Peter "Foppa" Forsberg om sin besvikelse efter missen i tävlingen.

Finalen av jubileumssäsongen av Mästarnas mästare började rafflande med ett historiskt möte mellan sportgiganterna Ingemar Stenmark, 61, och  Peter Forsberg, 44, i en nattduell. Foppa kammade hem den avgörande segern och hans lag, skridskolaget med kamraterna Maria Rooth, 38, och Per Fosshaug, 53, hamnade i final.

Men mötet mot bollaget Jesper Blomqvist, 44, Kennet Andersson, 50, och Magnus Wislander, 54, blev för tufft. De kammade hem vinsten i två av tre tävlingarna inför den stora avgörande hinderbanan och vann flera fördelar, vilket gjorde att skridskolaget snabbt hamnade ordentligt efter.

När bollaget gick i mål och slet åt sig statyetten hade skridskolaget inte ens kommit till det sista momentet ännu. Efter förlusten var det förlorande laget mäkta besvikna. Särskilt uppgiven var Peter Forsberg, som kammade hem vinsten i programmet när han tävlade ensam 2016, och i programmet kunde han inte hålla tillbaka sin frustration.

– Det känns inte bra, vi förlorade med stor marginal. Jag tycker att jag fastnade i det första momentet, fick göra fyra vändor till, jag kanske klumpade. Jag fastnade där, och sen fastnade vi lite på sudokun. Vatten-momentet var inget större problem, men då var de andra klara redan, säger han i programmet.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Peter “Foppa” Forsberg syftar på sin egen miss, när han fastnade i repet i den första delen av hinderbanan, och att han sedan placerade siffrorna fel i sudoku-pusslet som följde.

– Vi har gjort det jättebra på vägen hit, vi har gjort några riktigt bra grenar, kämpat bra tillsammans och haft det jättebra. Men man brukar ju komma ihåg saker som lite roligare om man vinner det sista avgörande också… Men vi får bara ta bort det här ur skalen nu. Vi har haft det kul i alla fall, säger han i programmet.

Också lagkamraten Per Fosshaug var märkbart besviken över förlusten.

– När vi har smält det här så kommer vi ändå inte vara nöjda med en andraplats, det kommer vi inte vara. Men det är bättre att vara tvåa än att vara sist i alla fall, säger han i SVT.

Magnus Wislander, som var med i det vinnande laget, var glad efter succén.

– Jag hade haft lika roligt även om skridskogänget hade vunnit, jag tycker att det är en fantastisk tävling att vara med i, säger han.

Alla deltagare i årets "Mästarnas mästare". 

Skridskolaget: Peter Forsberg, Maria Rooth, Per Fosshaug. 

Friidrottslaget: Mattias Sunneborn, Erika Johansson, Malin Ewerlöf. 

Kraftlaget: Tomas Johansson, Sara Dikanda Eriksson, Armand Krajnc. 

Skidlaget: Ingemar Stenmark, Pernilla Viberg, Magdalena Forsberg.

Bollaget: Kennet Andersson, Magnus Wislander, Jesper Blomqvist.

Simlaget: Louise Karlsson, Anna Lindberg, Emma Igelström. 

Hetast på Hänt TV: BIANCA INGROSSO om tuffa distansförhållandet med PHILIPPE COHEN

LÄS OCKSÅ: Jesper Blomqvist om skilsmässan: ”Min största förlust någonsin”

LÄS OCKSÅ: Ett år efter skilsmässan – Jesper Blomqvist har hittat kärleken igen

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN