Följarnas starka oro för höggravida Sigrid –innan förlossningen

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson har gått en vecka över tiden och nu uttrycker följarna oro för den höggravida dansaren.
I kommentarsfältet har igångsättning blivit ett hett ämne och här är anledningen till varför Sigrid inte sätts igång.
Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning
0:32

Efter reklamen: Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning

(0:32)

Slå på ljud

När som helst kan Sigrid Bernson, 33, och Robin Bengtsson, 32, få ta emot sin bebis. Det var i slutet av april som paret avslöjade den stora lyckan gällande att familjen skulle växa och nu är bebisens ankomstmånad äntligen här.

Robin har sedan tidigare sonen William, 9, tillsammans med ex-flickvännen Emma Hallbygård.

Kritiken från följarna inför förlossningen

På Instagram har Sigrid flitigt uppdaterat följarna under hela graviditeten. Nyligen delade hon med sig av sina tankar inför förlossningen. Till en början frågade Sigrid följarna vad de ansåg att hon skulle packa med sig och sedan sammanställde hon själv en lista med saker som kan vara bra att ha under tiden på sjukhuset. Detta inlägg togs däremot inte emot som väntat, utan flera riktade stark kritik mot att Sigrid tänkt packa alldeles för mycket.

Sedan ett bra tag tillbaka är Sigrid höggravid och för en vecka sedan passerade hon sitt beräknade förlossningsdatum.

”Idag har vi kommit fram till BF!!! Datumet som kändes så långt bort för 9 månader sen men som nu är här. I min mage ligger du helt färdig. Redo att göra din entré till världen. Tänk att du snart är i vår famn”, skrev då Sigrid på Instagram.

Men även om ytterligare en vecka har gått så har ingen bebis ännu kommit.

”När tror ni den kommer? Nu har jag snart gått en vecka över. Åh vad långsamt dagarna går nu. Men jag vet att det inte är långt kvar”, skriver Sigrid på Instagram.

Anna Brolin om Efter fem: "Hänt otroligt mycket"

Se klippet här!

Följarnas oro – därför sätts hon inte igång

Dansarens uppdatering visar sig väcka oro bland följarna som inte kan förstå att hon hon inte redan är igångsatt. En igångsättning innebär att förlossningen startas på konstgjord väg.

”En vecka? Men blir du inte igångsatt då? Verkar ju vara så nuförtiden vad jag förstått att man blir igångsatt bara någon dag efter sin tid. Det kanske är olika på olika ställen, hoppas snart ni får träffa den lille”, skriver en följare till Sigrid.

”Jag bor i Skåne och här får man som förstagångsföderska bara gå över en vecka annars blir man igångsatt”, skriver en annan.

Precis som följarna är inne på så gäller olika rekommendationer i olika län och då Sigrid i nuläget verkar befinna sig i vecka 41 ser hon ut att få vänta på att träffa den lille ytterligare lite till – om det hela inte drar igång på naturlig väg.

I Stockholms län, där Sigrid bor är det nämligen så att om förlossningen inte har startat naturligt görs en igångsättning senast i vecka 42+0.

Stora lyckoönskningar till Sigrid och Robin som snart har sin bebis hos sig!

FOTO: TV4/Instagram

SENASTE NYTT!