karl fredrik gustafsson

Floristen Karl Fredrik Gustafsson är allergisk mot blommor

Karl Fredrik Gustafsson

Hur fungerar det att vara florist, men allergisk mot blommor?
Nu berättar Karl Fredrik Gustafsson om den okända hälsokampen som tittarna inte får se.
– Det här är inget som går över av sig själv. Men vill man vara fin får man vara beredd att lida pin, säger han till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Häng med på Karl Fredriks lyxsemester i Sydafrika
0:60

Efter reklamen: Häng med på Karl Fredriks lyxsemester i Sydafrika

(0:60)

Slå på ljud

Karl Fredrik Gustafsson, 36, har tagit tittarna med storm efter att ha slagit igenom med sitt egna program Karl Fredrik på Österlen.

I tv-programmet får tittarna se allt från storslagna trädgårdsdekorationer, vackra blombuketter och kärlekslivet med fästmannen Petter Kjellén, 40.

När Hänt nyligen pratade med floristen berättade han om julens planer och att han och Petter skulle fira på varsitt håll i år.

– I år ska ju varken jag eller Petter fira här på Eklaholm utan vi ska fira på varsitt håll, sa han då.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Karin Törnblom / TT

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Karl Fredriks julplaner hemma med sin familj

Han fortsatte med att berätta hur planerna för julen såg ut.

– Jag ska till Örebro där jag är uppväxt, så jag ska besöka mina föräldrar. De bor i en villa där, så då kommer min bror från Stockholm dit också så vi träffas och firar jul tillsammans.

Han la till:

– Sen kommer jag träffa lite vänner i Örebro, kanske gå på midnattsmässa och lite hemvändarfest på juldagen. Både träffa vänner och familj och bara mysa.

Karl Fredriks okända hälsokamp – är allergisk mot blommor

Nu när Expressen gör en intervju med Karl Fredrik kommer det fram något som tittarna inte haft en aning om: floristen är allergisk mot blommor. Eller rättare sagt lider han av både doft och pollenallergi. Han säger till tidningen att han tar mediciner för att klara vardagen på gården.

Han berättar att han upptäckte sin allergi redan som en liten pojke i skolan.

– Min uppgift var att läsa en dikt i klassrummet. Men ögonen svullnade upp så mycket av några prästkragar fröken satt på katedern att jag knappt jag kunde fullfölja mitt uppdrag.

Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson

Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson fotograferade på Eklaholm. Foto: Johan Nilsson / TT

Drabbades av andnöd när han arbetade i blombutik

Karl Fredriks allergi verkar vara väldigt allvarlig, en gång fick han till och med andnöd. Händelsen inträffade när han arbetade som florist i en blomsteraffär i Örebro.

– Jag stack in huvudet i ett rum med blå hyacinter. Då drabbades jag av riktig andnöd. Både ögonen och näsan korkade igen.

I ett meddelande till Hänt berättar han om den jobbiga allergin – men poängterar att det finns mycket jobbigt i livet som är värre.

Gällande min allergi, ja visst är den jobbig men det finns mycket jobbigt i livet som man behöver lära sig att leva med. I ärlighetens namn är det ju ingenting jämfört med det krig och elände och lidande vi ser i världen!” skriver han till Hänt och fortsätter:

Jag har inte pratat om min allergi i vårt TV-program! Det har inte varit läge att ta upp det. Har alltid allergimedicin i en gammal trälåda med låsbart lock under inspelningarna! Där finns Alvedon, snittkniv, sekatör, plåster mm också!

FRÅN FÖRSTASIDAN