Allt du vill veta om filmen Jag är Zlatan – de spelar rollerna som Zlatan

Jag är Zlatan-filmen vilka spelar rollerna

Zlatan Ibrahimovics liv blev till bok och nu till film.
Vilka är det som spelar rollerna som självaste Zlatan?
Och vad kommer den nya filmen Jag är Zlatan att handla om?

Zlatan Ibrahimovic, 39, är en av Sveriges och världens mest framgångsrika fotbollsspelare. Hans liv blev tidigare en bok och nu ska livet även bli till biofilm.

Vad handlar filmen Jag är Zlatan om?

Nya filmen Jag är Zlatan är en sann historia om fotbollsproffset från Rosengård. Han hade ingenting, men fick sedan allt. Vad ligger bakom framgången? Talang, hårt arbete och faktiskt många motgångar.

Zlatan slutade aldrig tro på sin livsdröm, tur det!

Filmen beskrivs med orden ”den sanna historien om en levande ikon”. Med i filmen är såklart det stora genombrottet i fotbollen.

Genom åren har Zlatan spelat i bland annat Malmö FF, Juventus, Paris-Saint Germain, Manchester United och såklart för det svenska landslaget.

Helena Segers familjelycka med Zlatan – bilderna visar sanningen

David Lagercrantz om Jag är Zlatan

Vilka står bakom detta briljanta manus? Inga mindre än David Lagercrantz och Jakob Beckman, och regissören är Jens Sjögren.

– Zlatan har blivit ”larger than life” men vi kommer tillbaka till den här sårbara och utsatta killen som inte blir sedd och får stånga sig in, har David sagt enligt Expressen. Han fortsatte:

– Jag tycker det är jävligt häftigt att se nu när han är så kunglig, att förstå hur utsatt han var och hur nära det var att han gick en annan väg över till kriminaliteten. Det var nära att han inte togs in i ett lag, han togs in för att någon såg honom och för att han kämpade så inåt helvete.

Från filmen Jag är Zlatan

Jag är Zlatan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vilka spelar rollerna som Zlatan Ibrahimovic i nya filmen Jag är Zlatan?

I filmen kommer tittarna få följa Zlatan från unga ålder till äldre. Det är olika skådespelare som spelar fotbollsproffset när han är i olika åldrar i livet. Vilka är i rollerna?

Den person som ska spela Zlatan när han är mellan 11 och 13 år är Dominic Bajraktari Andersson. Lite längre in i filmen så spelar Granit Rushiti rollen som Zlatan fast då i 17 till 23-årsåldern.

Spännande! Filmen har biopremiär den 10 september.

LÄS OCKSÅ: Osäkerheten för Helena Seger och Zlatan – fansens stora undran

LÄS OCKSÅ: Zlatans avslöjande om familjebeslutet för Helena och barnen

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Nordisk film och B-Reel Films

Senaste nytt