Ferry Svans ord om kärlekslivet och stödet från Gunde Svan

Ferry Svan

Ferry Svan är sonen till en av Sveriges mest kända skidåkare Gunde Svan.
I en intervju med Hänt berättar han nu om stödet från Gunde och livet med sambon Klara.

Ferry Svan är son till en av Sveriges mest kända skidåkare Gunde Svan, och på senaste tiden har man sett honom en hel del i tv-rutan. I början av året överraskade han nämligen juryn i det populära programmet Talang där han visade upp sina imponerande färdigheter inom STHIL timbersport, och några veckor efter det kunde man se honom tillsammans med Gunde i Carina Bergfeldt.

Precis som sin pappa är Ferry otroligt driven och tävlingsinriktad, och när han pratar med Hänt berättar han att han har stora mål inom timbersport som han lägger sitt hjärta och sin själ i.

LÄS OCKSÅ: Lars Lerin stoppar maken Junior vid en skilsmässa

– Jag har ju sagt att mitt största mål är att bli bäst i världen och det är det fortfarande, säger han innan han fortsätter:

– De grabbarna som är bäst i världen idag är runt 30-40 år så de har ju en jäkla erfarenhet och det är väl det jag saknar. Så jag behöver ut på mer tävlingar och tävla mot de bästa för att se hur de gör och lära mig. Det tar tid att bygga erfarenhet, förklarar han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stödet från Gunde

Gunde är en av Sveriges mest offentliga personer, och att behöva växa upp i kändisskap på det sättet är något som ofta kan vara tufft. Men i Ferrys fall är det ingenting han har lidit av.

Ferry berättar nämligen att han aldrig har upplevt att han har blivit jämförd med sin pappa eller att han har haft högre press på sig för att han är Gundes son. Däremot har han lärt sig otroligt mycket från honom, och hans ord är nog absolut en bidragande faktor till att Ferry är så pass disciplinerad när det gäller sina mål som han faktiskt är.

– Det jag har lärt mig är väl egentligen att om man vill komma någonstans med sina mål så måste man ta tag i det och göra det fullt ut. Inte lämna något åt slumpen. Man måste vara väldigt motiverad och veta vad som krävs för att nå framgång, säger han.

Orden om flickvännen

Men hans pappa är inte den enda Ferry får stöd från. Sedan flera år tillbaka har han även flickvännen i sitt liv.

– Jag har en sambo. Det har jag. Det är väl drygt två år som vi varit tillsammans nu, berättar han.

Hon håller inte på med sport på samma sätt som Ferry gör, men det händer att hon kollar på när han kör. När Hänt frågar om hon någon gång är orolig för att han ska skada sig svarar han:

– I början kanske hon var lite nervös men nu vet hon att jag har koll så det ska nog inte hända några jättestora grejer.

Här är Ferry tillsammans med sambon Klara.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du kanske inte visste om Gunde Svans son Ferry Svan

LÄS OCKSÅ: Sarah Dawn Finer i tårar efter orden om okända diagnosen: ”Sorgligt”

Senaste nytt