Därför lämnade Felizia Andersson Erik Parai Arnesson i Bonde söker fru

Erik Parai Arnesson och Felizia Andersson.

TV4/Cmore
Det har varit en tungt start på Bonde söker fru för Erik Parai Arnesson.
För ett par avsnitt sedan lämnade brevskrivaren Malin Berglund gården, och i kväll följer Felizia Andersson i hennes fotspår.

Erik Parai Arnesson bor på sin gård i Skruv i Småland och han söker kärleken i Bonde söker fru. I det sjätte avsnittet lämnade plötsligt en av hans brevskrivare, Malin Berglund, 25, gården.

I kvällens avsnitt händer det igen. Felizia Andersson, 23, går i väg med köttbonden och klövvårdaren för att prata och säger då att hon också tänker lämna gården.

Bonde söker fru-Eriks egna ord om händelsen

I en intervju med Hänt berättar han om känslorna kring det.

– Kärlek är inte lätt ju, och det gäller att det är ömsesidigt annars funkar det inte. Det kändes som att jag och Felizia var på samma plan. Sen var det de två tjejerna som var kvar i slutet som jag vill ha kvar från början, säger Erik Parai Arnesson och fortsätter:

– Man tycker ju inte att det är kul när de åker hem, men samtidigt förstår man dem att det är annorlunda mot var vad de är vana vid. Att dejta en och träffas en helg och sen nästa och så lär man känna varandra. Här blir det väldigt rakt på. Jag tyckte också att det var svårt, säger han.

Var det i så fall kanske skönt att de valde att lämna så att du slapp skicka hem dem?

– Ja, alltså det är alltid svårt att ta beslut själv. Helt klart.

Trots att det kanske var skönt att slippa vara den som skicka hem tjejerna så började det tära en del på självförtroende för Erik Parai Arnesson.

– Jag började ju tänka om det var fel på mig, men samtidigt är ju det här mitt liv och det kan jag inte ändra på. Funkar det inte för tjejerna så får jag hitta en tjej som det funkar för. Jag vet ändå att jag inte är en dålig människa, utan man får se det för vad det är, säger han.

Felizia Andersson om varför hon lämnade

Felizia Andersson berättar också för Hänt om varför hon valde att lämna gården.

– Erik är inte den mannen som jag söker alls, och därför valde jag att lämna. Han fyllde inte riktigt upp som han visade tidigare, säger Felizia Andersson.

På vilket vis då?

– I castingen sa han att han var killen som låter tjejen ligga kvar och själv går upp för att fixa frukost. Men första dagen som vi var där fick vi tjejer som var där ligga och lyssna på hans snoozande alarm i en timme. Vi gick upp själva. Då får man tänka att det är en man som vi träffat i fem minuter och har flyttat in på hans gård, säger Felizia Andersson och tillägger:

– Vi är fyra brudar i hans hus som han ska smickra, det är inte vi som är besatta av honom utan han ska ju också få oss att tycka om honom.

Mats om sanningen bakom Karins brev i Bonde söker fru

I förra veckans avsnitt hjälper de tre tjejerna Erik Parai Arnesson att sätta upp stolpar, och då uppstår en situation när Felizia Andersson säger åt honom att han var bitter. Men enligt henne var inte den stunden droppen som fick bägaren att rinna över.

– Jag ville ju hem nästan från första dagen, men då åkte Malin och då kändes det lite dumt att dra. Jag hade ingen bil heller, så jag hade varit tvungen att fixa skjuts i så fall.

Får man inte skjuts hem av produktionen?

– Gud, nej! Man får ta sig dit och från på egen hand, säger Felizia Andersson.

Hon ångrar dock inte att hon var med i programmet, och än i dag har hon kontakt med de andra tjejerna. Framför allt Emma Karlsson som hon hörs med nästan varje dag.

– Det var väldigt lärorikt. Det är inte varje dag man blir filmad för tv. Det var ett härligt team och alla som man träffade var härliga.

Bonde söker fru sänds onsdagar klockan 20.00 på TV4, TV4 play och Cmore.

Bild: TV4/Cmore

Läs också: Nicklas Eriksson om åldersskillnaden med Patrik Fernlund

Läs också: Så lurar TV4 brevskrivarna i Bonde söker fru – kärlek åt alla