LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Felix Sandman talar ut om sin okända adhd-diagnos

15 dec, 2020 
Felix Sandman
Foto: TT

Felix Sandman har haft ett annorlunda år som resulterat i att han tagit tag i saker han tidigare inte hunnit med.
Nu bryter artisten tystnaden om sin okända diagnos.
– Jag tänker väl inte så mycket annorlunda med vad jag vill i livet, mer hur jag ska hantera det, säger han till Aftonbladet.

Annons
Allt du vill veta om Musikhjälpen 2020Brand logo
Allt du vill veta om Musikhjälpen 2020

Felix Sandman, 22, slog igenom som en del av gruppen The Fooo, senare The FO&O. År 2018 gjorde han istället debut som soloartist i Melodifestivalen och idag är det just så vi är vana att se honom.

Slutförde adhd-utredningen under pandemin

Just nu är Felix aktuell som programledare i Musikhjälpen. Det är första gången han leder programmet men under de senaste sex åren har Felix närvarat som gäst.

2020 har inneburit färre spelningar än planerat. Både sommar- och höstturnén ställdes nämligen in i följd av pandemin, något som ledde till en välbehövlig paus för artisten. Det berättar han nu i en intervju med Aftonbladet.

– Jag vill inte säga att jag inte har lidit för det har vi alla gjort. Men utan att låta för nonchalant så har det kommit rätt i tiden för mig. Jag har behövt att återhämta mig och ta det lugnt och vara ledig. Sen hade jag en hel konsertsommar som ställdes in och hösten och det har varit väldigt tråkigt, men som sagt välbehövligt för mitt mående. Jag har verkligen kunnat stanna upp för första gången på åtta år och ta det lugnt, säger Felix till tidningen.

Annons

Även om Felix älskar att stå på scenen har han istället funnit tid till att ta tag i andra saker i sitt liv, som bland annat att slutföra sina adhd-utredning.

– Jag har tagit tag i delar av mitt liv som jag innan känt att jag inte haft tid eller ork att ta tag i. Jag har gjort färdigt min adhd-utredning, jag har börjat gå till psykolog och såna grejer som jag länge har velat göra men inte känt att det funnits tid och rum till. Jag tänker väl inte så mycket annorlunda med vad jag vill i livet, mer hur jag ska hantera det.

Felix Sandmans egna ord om diagnosen

Adhd-utredningen visade att Felix har adhd, något han redan hade listat ut själv. Svaret om diagnosen kom därför inte som en chock.

– Jag gjorde utredningen för att jag kände att det var min ingång till att få bra hjälp med mina problem och förstå mig själv mer, hur jag fungerar som person. Jag definieras inte av en diagnos, men jag har ju svårigheter som den här diagnosen omfattar och då har det varit väldigt skönt att få specialiserad hjälp utifrån det. Man förstår sig på varför man fungerar som man gör och varför man är dålig på vissa saker och hur man kan göra för att förbättra det.

Felix Sandman känner sig nu nöjd över sitt beslut att gå till psykolog och uppmanar alla till att göra detsamma.

Annons