Felix Herngren avslöjar hemliga planen – därför lämnar han Sverige

Felix Herngren med frun Clara.

Felix Herngren, 55, är en av de mest framgångsrika tv- och filmskaparna här hemma.
Nu avslöjar han hemliga planen för familjen.
0:55

Efter reklamen: 5 saker om Felix Herngren som du kanske inte visste

(0:55)

Mycket av det vi ser på tv och bio idag kommer från Felix Herngrens produktionsbolag FLX. Det började med Solsidan och har idag vuxit till en dominant i svenskt nöjesliv med både tv-serier och filmer som Bert och Jönssonligan.

Felix sålde majoriteten av sitt bolag 2019, då värderat till 209 miljoner, och är i dag är en av branschens rikaste, 2020 tog han ut en aktieutdelning på 73 miljoner.

Felix har råd att leva lyxliv med familjen

När han nyligen gästade Renées brygga, dit han anlände på en motordriven surfbräda, kom mycket att handla hans pengar och vad han gör med dem.

– Nej men alltså, ja, det har ju åkt ner ett antal kronor i olika saker. Men jag tycker att det är, alltså jag kanske dör i morgon. Varför ska jag hålla på och spara pengar på något konto och inte ha roligt?

Felix och Clara har varit ett par lääänge. Här en bild från 2005.

När han i höstas i Aftonbladet fick frågan om vad han unnar sig när han har så mycket pengar svarade han:

– Det är nog boenden, här har vi bland annat investerat i en pool. Sedan är det resor och vi har många barn som vi försöker hjälpa med bostad och annat. Men jag tycker jag unnar mig mycket. Jag tycker också det är skönt att inte vara orolig för pengar.

NU GRATIS
Sanningen bakom Josephine Bornebuschs utseende-förvandling

Man kan gissa att en del pengar går åt till att hålla den stora familjen igång. När Felix 2003 träffade sin Clara hade han tre barn med sin fru Jenny. Tillsammans med Clara, som han gifte sig med 2004, har han ytterligare tre barn och hon har en son – så det herngrenska hushållet har bestått av sju barn! Familjen bor faktiskt i närheten av Saltsjöbadens Solsidan, men hos Renée avslöjar Felix sina hemliga flyttplaner.

– Både jag och min fru har en dröm om att flytta utomlands något år eller så. När allt det här coronatrasslet lägger sig helt då får vi ta något beslut, säger han där.

LÄS OCKSÅ: Ställde ultimatum – därför lämnar Marie Mandelmann gården

LÄS OCKSÅ: På spåret-vinnaren dumpad av kärlekspartnern – förd till psykakuten

LÄS OCKSÅ: Nordman-stjärnan svårt sjuk – chockbeskedet efter bröllopslyckan

Foto: TT

Felix Herngren om namnbytet: "Hette Tobias i många år"

Se klippet här!

SENASTE NYTT!