LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Felix Herngren avslöjar hemliga planen – därför lämnar han Sverige

14 mar, 2022 
AvLeif Schulman
Felix Herngren med frun Clara.
Felix Herngren, 55, är en av de mest framgångsrika tv- och filmskaparna här hemma.
Nu avslöjar han hemliga planen för familjen.
Annons
5 saker om Felix Herngren som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Felix Herngren som du kanske inte visste

Mycket av det vi ser på tv och bio idag kommer från Felix Herngrens produktionsbolag FLX. Det började med Solsidan och har idag vuxit till en dominant i svenskt nöjesliv med både tv-serier och filmer som Bert och Jönssonligan.

Felix sålde majoriteten av sitt bolag 2019, då värderat till 209 miljoner, och är i dag är en av branschens rikaste, 2020 tog han ut en aktieutdelning på 73 miljoner.

Felix har råd att leva lyxliv med familjen

När han nyligen gästade Renées brygga, dit han anlände på en motordriven surfbräda, kom mycket att handla hans pengar och vad han gör med dem.

– Nej men alltså, ja, det har ju åkt ner ett antal kronor i olika saker. Men jag tycker att det är, alltså jag kanske dör i morgon. Varför ska jag hålla på och spara pengar på något konto och inte ha roligt?

Felix och Clara har varit ett par lääänge. Här en bild från 2005.

När han i höstas i Aftonbladet fick frågan om vad han unnar sig när han har så mycket pengar svarade han:

Annons

– Det är nog boenden, här har vi bland annat investerat i en pool. Sedan är det resor och vi har många barn som vi försöker hjälpa med bostad och annat. Men jag tycker jag unnar mig mycket. Jag tycker också det är skönt att inte vara orolig för pengar.

Man kan gissa att en del pengar går åt till att hålla den stora familjen igång. När Felix 2003 träffade sin Clara hade han tre barn med sin fru Jenny. Tillsammans med Clara, som han gifte sig med 2004, har han ytterligare tre barn och hon har en son – så det herngrenska hushållet har bestått av sju barn! Familjen bor faktiskt i närheten av Saltsjöbadens Solsidan, men hos Renée avslöjar Felix sina hemliga flyttplaner.

– Både jag och min fru har en dröm om att flytta utomlands något år eller så. När allt det här coronatrasslet lägger sig helt då får vi ta något beslut, säger han där.

Foto: TT

Annons