Artikeln innehåller reklamlänkar

Felicia Book om tuffa uppväxten med Anna: "Döende på sjukhus”

Felicia Book i Malou efter tio om mamma Anna Books sjukdom

I TV4:s Malou efter tio pratar Felicia Book ut om sin tuffa uppväxt när mamma Anna Book var mycket sjuk och inlagd på sjukhus. ”De visste inte om hon skulle klara sig över natten”, säger Felicia Book i programmet.

Artisten Anna Book, 47, och dottern Felicia Book, 27, gästade under morgonen Malou von Sivers i Malou efter tio. I intervjun berättar Felicia Book öppenhjärtigt om hur hon försvarade sin mamma under sin uppväxt.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Anna Book blev en offentlig person redan när hon som 16-åring medverkade i Melodifestivalen med bidraget ABC. Att växa upp med en mamma som var känd var inget konstigt för Felicia –men det hindrade inte andra från att retas.

– För mig har det aldrig varit konstigt att ha en mamma som sjunger och uppträder. Det tänkte man ju inte på när man var liten. Det var väl något som kom mer när man började i skolan. Jag var jätterädd för de stora killarna som sjöng ABC när jag gick i korridorerna, säger Felicia Book i Malou efter tio och fortsätter:

– Jag vart väldigt mycket retad, och det var jättetufft.

Hon tog alltid sin mamma i sitt försvar. Men förklarar att det ibland kom ut fel, att hon ofta blev och lät väldigt arg. Situationen blev värre när Felicia kom upp i åren, och folk började håna hennes mamma för hennes vikt.

– Det blev en jobbig situation när jag blev äldre och mamma var dålig. Då tog det väldigt hårt på mig att folk var elaka och sa dumma saker. Då var jag snabb att försvara.

Anna Book har opererat sig 17 gånger för bukväggsbråck, vilket är anledningen till hennes hälsoproblem.

– Jag har ju alltid vetat anledningen till hennes viktproblem och hennes hälsotillstånd. Man har en mamma som är väldigt sjuk och så går folk runt och är elaka och skojar om hennes vikt, då blir man väldigt väldigt ledsen, säger Felicia Book.

Vi den här perioden tog Felicia Book ett stort ansvar för sina yngre syskon Vanessa, 16, och Antonio, 18. Hon såg till att de kom upp på morgonen, lämnade och hämtade från skolan, lagade mat. Hon beskriver själv att hon var som en ”mini-mamma”.

– Det blev som jobbigast när jag var 13. Jag har alltid varit väldigt aktiv, både ridit och dansat, men så hamnade mamma på sjukhus under långa perioder. Vid ett tillfälle var det så illa att vi fick åka dit senat på natten för de visste inte om hon skulle klara sig över natten. Då var det ju jättetufft när man hade en mamma som låg döende på sjukhus, på intensivvårdsavdelningen.

LÄS OCKSÅ: Anna Books ärliga ord efter avslöjandet om nya kroppen

LÄS OCKSÅ: Anna Book ryter ifrån efter nya bilden: ”Hur mycket ska man behöva tåla?”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!