LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Fasar för vilken misär som råder i de hem som tittar på Kanal 5"

04 mar, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
Medan TV3 och Kanal 5 satsar på brott och spelreklam i jakt på tittare och pengar så känns TV4 som en trygg hamn. Där regerar än så länge bönder i olika former.
Annons

TV3 har problem att hitta sin publik. Nu har man tydligen bestämt sig för att de är vuxna män, riktiga karlar som Ulf Brunnberg, som man vill ha. Tablån är kompakt av testosteronfyllda program. Brott och våld är det som gäller, med programledare och innehåll som får Leif GW Persson att framstå som något ur Barnkanalen.

Bara i vinter har följande svenskproducerade programserier synts i TV3: ”SOS”, ”Brottskod”, ”Trolljägarna”, ”Stalkers”, Stoppa tjuven” och ”Mordet”. Och de amerikanska serierna har mest varit tuffa kriminalare som ”Backstrom” och ”CSI”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Unga bönder. Rickard.
Bönder går hem i TV4. Här Rickard från “Unga bönder”. Foto: TV4

Kanal 5 är inte mycket bättre. Ska man döma av den reklam som går där är kanalens tittare ett gäng spelberoende fattiglappar. I stort sett alla typer av internet-casinon och spelbolag går med sin reklam i Kanal 5. Detta varvas med företag som erbjuder snabba och enkla banklån. Man fasar för vilken misär som råder i de hem som tittar på Kanal 5.

Annons

Tacka vet jag TV4. Här är allt mjuk och välkomnande, och ursvenskt. Man kan tro att TV4 sponsras av Lantmännen. Om TV3 satsar på brott, så satsar TV4 på bönder. Efter ”Bonde söker fru” går just nu ”Farmen” och ”Bästa bonden”. På tisdag är det dags för nästa serie i genren: ”Unga bönder”, som följer livet på fem bondgårdar i Sverige. Och när det inte är livet på landet som gäller satsar kanalen på mat (”Klockan nio hos stjärnorna” och ”Sveriges mästerkock”) och hem (”Äntligen hemma” och ”Bygglov”). Välkomna till TV4, den hemtrevliga kanalen.

Leif Schulman/TV-chef

Annons