TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Farmen-Wincent om relationen till Gutta Andersson

16 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Gutta Andersson & Hans Wincent Farmen
För fyra år sedan tog Hans Wincent över som mentor på Farmen efter tv-profilen Gutta Andersson.
Nu berättar Wincent för Hänt hur relationen till Gutta ser ut idag.
Annons
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i FarmenBrand logo
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i Farmen

TV4:s stora succéprogram Farmen är äntligen tillbaka. Med tretton säsonger bakom sig är de nu igång med sin fjortonde säsong, och i år är det ingen annan än den populära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet. I ett pressmeddelande berättar hon hur det har varit:

Det har varit så roligt och nyttigt att få arbeta med ett program där man kastas tillbaka hundra år i tiden och på nytt lär sig leva det enkla livet, något som känns mer aktuellt än någonsin, säger hon.

Men Anna är inte den enda profilen som syns i programmet. Även hästbonden och hovslagaren Hans Wincent dyker upp titt som tätt på gården för att bland annat presentera de olika tävlingar som deltagarna utsetts för.

Men innan Wincent klev in i programmet var det Gutta Andersson som hade hans roll på gården. Nu berättar han för Hänt hur relationen till den tidigare Farmen-profilen ser ut.

Annons

Därför försvann Gutta Andersson från Farmen

Den populära bonden Gutta blev en riktig Farmen-legend då han medverkade i de tio första säsongerna av dokusåpan. Men år 2018 kom beskedet att han dessvärre inte skulle vara med något mer.

Anledningen bakom den tråkiga nyheten var helt enkelt att hans hälsa hade sagt ifrån. Drygt ett år innan han meddelade att han hoppar av hade han drabbats av en infektion som hade lett till att han blev tvungen att ta bort sin höftprotes. Gutta blev då opererad och placerad i rullstol i samband med att inspelningarna av den nya säsongen drog igång.

– Hade jag väntat med att åka till sjukhus hade jag förmodligen varit permanent förlamad, har han tidigare sagt till Expressen.

Han ersattes då av Wincent som berättade om de delade känslorna kring att ta över den ärofyllda rollen.

– Det känns jätteroligt för mig. Men det är så klart på grund av en tråkig anledning som jag får vara med, eftersom Gutta har opererat sig. Men jag tror att det blir kanon, sa han då till tidningen.

Annons

Wincent om relationen till Gutta

Det har nu gått tre år sedan Wincent tog över efter Gutta. Nu berättar han för Hänt hur relationen till den tidigare tv-profilen ser ut idag.

”Gutta och jag har ingen kontakt. Vi jobbade lite parallellt under inspelningen 2017. Han är inte alls involverad längre och har inte varit det de senaste säsongerna”, berättar han.

På frågan om han har fått något tips från Gutta svarar han att han fått ett innan han tog över:

”Att vara mig själv”.

Annons