Farmen-Selle om varför han valde Dag Tolstoy till förste-kämpe

Selmir Hocanin, Dag Tolstoy

Den här veckan är det Selmir "Selle" Hocanin som är storbonde på Farmen 2021.
I torsdagens avsnitt har det blivit dags för honom att utse veckans förste-kämpe.
Nu berättar han för Hänt varför han valde just Dag Tolstoy.
– Hade han varit lite trevligare hade jag kanske inte valt honom, säger Selle.

TV4:s stora succéprogram Farmen är äntligen tillbaka. Med tretton säsonger bakom sig är de nu igång med ännu en säsong, och i år är det ingen annan än den populära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet.

I år är det en stor mix av deltagare, bland annat finns det en bagare, en flygvärdinna och en nagelteknolog med bland deltagarna.

LÄS MER: Farmen-Malin miste pojkvännen chockartat: ”Han dog i min famn”

Varje vecka utses en storbonde som ska hålla koll på att alla uppdrag blir gjorda. Förra veckan var det ingen mindre än yoga-instruktören Dag Tolstoy, 27, som axlade den rollen. Men i söndags byttes han ut och istället blev inköpsadminstratören Selmir "Selle" Hocanin, 31, den nya storbonden på Farmen.

– Det var ju en jävla uppgift kan jag säga. Jag var total-chockad, för jag är ju en av de topp tre som är minst van med gård, berättar Selle för Hänt.

Farmen-Selle om beslutet att välja Dag

Men med stort ansvar kommer också viktiga uppgifter och i torsdagens program var det dags för Selle att välja ut en förste-kämpe. Efter många om och men landade hans beslut i att det blev Dag som utsågs till veckans förste-kämpe.

För många kanske det beslutet kom som en chock då Dag och Selle verkade komma bra överens under första veckan. Men nu förklarar storbonden att hans trevliga sätt egentligen hade att göra med rädslan för att bli vald till förste-kämpe.

– Alltså jag och Dag var väl aldrig jättebra vänner. Jag och Dag pratade typ inte med varandra första veckan, utan jag var mer nervös över att han skulle välja mig som förste-kämpe. Så jag försökte mer att inte komma på fel fot med honom, säger Selle till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Verkliga anledningen till beslutet

Men nu berättar Selle att hans beslut egentligen grundades på en helt annan händelse. Det var nämligen ett jättestort bråk på gården – som inte kom med i inspelningarna. Bråket handlade om att Lili Pham, 33, hade snackat skit om honom och Mary Enqvist, 40.

– Jag fick höra från alla håll och kanter att Dag och Lily inte tyckte om mig, och jag märkte av det tydligt. Jag och Lily rök ihop på gården, men det visas inte. Och så kände jag så här att en vecka till så kommer jag ryka ihop med de båda två. Så nu måste en av dem bort, säger Selle.

Dag Tolstoy

Under andra veckan läste Dag mycket böcker.

Foto: TV4

Att storbonden Selle valde just Dag förklarar han nu hade kunnat undvikas – om han varit lite trevligare under den veckan.

– Men hade han varit lite trevligare mot mig den veckan så hade jag faktiskt inte valt honom, säger Selle.

Idag har dock Dag och Selle inga problem med varandra och de pratar ofta med varandra. När allt var slut med Farmen hade de jättekul och festade tillsammans.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Därför tvingades Farmen-Syliane lämna Torpet – sanningen bakom beslutet

LÄS OCKSÅ: Farmen-Jens hårda kritik mot deltagarna i Farmen 2021