LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-profilen sjukskriven i flera månader efter TV4-inspelningen: ”Sprutade blod”

10 jun, 2024 
Alice Göransson
Linnea Söderberg
jens the challenge
TV4-inspelningen var så extrem att Jens Rönnquist var tvungen att sjukskriva sig.
Nu berättar Farmen-profilen om skadorna och hur hemskt det var enligt honom.
– Kände oss som försökskaniner, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Jansson om hysteriska missen under Hipp hipp!-inspelningen: ”Porrfilm"Brand logo
Anders Jansson om hysteriska missen under Hipp hipp!-inspelningen: ”Porrfilm"

Snart kommer det ett nytt program till TV4: The Challenge. Programmet ska sändas i höst och bygger på en blandning mellan tävling och reality där flera TV4-profiler ställs mot varandra i jakten på vinsten som är 1 miljon kronor.

– Jag började kolla lite grann på den amerikanska versionen, så jag hade ett litet hum om hur det såg ut. Men det var mycket hårdare än vad jag trodde. Det var även mycket farligare än vad vi trodde, skaderisken var enorm. Det är väldigt många som gör illa sig, både högt och lågt. Inte bara att det sprutade blod, det var knä som slutade funka, ja, ben som tar stryk. Det är farligt. Det är i allra högsta grad på riktigt.

Annons

Sprutade det blod?

– Ja, dagligen. Man kravlar i grus och sand och vi klättrade i plattformar där vi hängde högt över havsytan. Enda vägen ut är att du åker ner i havet..

”Kände oss verkligen som försökskaniner”

Om du kände inte att ni var beredda på detta?

– Vi pratade ju allihopa om detta, på skoj kallade vi det Squid game. Det kändes som vi var försökskaniner på något som aldrig prövats förut. Det är ju Sverige-premiär. Vi kände oss verkligen som försökskaniner. Ju mer folk skadade sig så var det många som tänkte strejka. Folk var rädda för liv och hälsa.

Jens fortsätter med att berätta att det var oerhört tufft under inspelningarna, vissa fick spy mellan tagningarna.

– Deltagare måste avbryta och springa iväg och spy.

Jens. Foto: Privat

Fick sjukskriva sig i tre månader

När han väl kom tillbaka till Umeå igen var han tvungen att sjukskriva sig samt söka vård. Det hela hade varit alldeles för extremt.

Annons

– Jag hade ju tänkt att börja jobba och köra igång som vanligt. Men jag kände snabbt att något var fel. Jag hade svårt att hålla ihop tankar och fokusera, jag hade svårt träffa människor, jag var socialt mättad.

Han förklarar vidare hur det blev för mycket att hela tiden bli filmad.

– En produktion bestämmer när du ska äta och tävla, så det blir lite som sitta inne. Så jag hade lite otryggs-känsla att jag var övervakad. Jag hade svårt att sova och slappna av.

Det hela gick så långt att Jens till och med kunde känna sig pressad när han umgicks med sin sambo. Han behövde känna att han hela tiden kunde ”fly”, om de hemska tankarna kom krypandes.

– Om jag for någonstans med sambon, skulle på en middag eller så, var jag tvungen att ta en egen bil för att känna att jag hade möjligheten att fara där ifrån. Även om jag inte gjorde det var jag tvungen att göra så för att det skulle kännas lugnt. Det var någon form av stress-utmattning typ.

Jens med sin sambo.

Hur länge fick du sjukskriva dig?

– I tre månader. Sen började jag sakta men säkert jobba då.

Annons