LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Farmen-Marias tunga brev: "Varför hatar mamma mig?"

07 mar, 2017 
Linnéa Geijer
Samtliga deltagare har fått möjligheten att skicka brev hem från Farmen, idag är det Marias tur, och brevet till modern hjärtskärande.
Annons

Det blev tidigt tydligt att Maria Settergren var en av de tuffaste och mest självständiga deltagarna i årets “Farmen“. Men personlighetsdragen visar sig ha varit svårfunna, något som blir tydligt då hon i kvällens avsnitt skriver blev hem.

”Hej mamma, jag får bara skriva ett brev så då valde jag dig så klart. Jag måste få säga detta. Jag är som jag är, jag vet att du tänker att jag klarar allt och att jag kan ta hand om mig själv, att jag är stark. Men inte alltid, ibland är jag fortfarande din femåriga dotter som bara vill att du ska krama om mig och säga att du finns där, inte höra ”Du får lösa det själv” eller ”Skyll dig själv”, inleder Maria.

Hon förklarar att det först känts menlöst att skriva brev hem, men att hon sedan insåg att det fanns den del saker hon var tvungen att skriva av sig.

”När jag var yngre har jag frågat omkring varför min mor hatar mig, för det har känts så. Jag har alltid kämpat för att du en dag ska krama mig och säga att du är stolt över mig precis som jag är.”

Maria väljer att skiva brev till sin mamma.

Maria förklarar att hennes mamma alltid manat henne att lösa sina problem själv istället för att trösta när hon velat ha det.

Annons

– Mamma har varit extra hård mot mig. Om jag har ett problem så får jag se till att lösa det själv. Är jag ledsen: ”Grina då, men jag kommer inte att trösta dig”, förklarar hon.

Denna uppfostran har gjort Maria till en problemlösare.

– Jag sätter aldrig mig själv i fokus, jag löser bara problem och så kör jag på och glömmer mig själv istället, berättar hon och tillägger att det är först på äldre dagar hon insett hur deras relation ser ut:

– Jag aldrig har fått den där moderskärleken.

Brevet avslutar hon med förhoppningen om att hon och mamman kan få en mer kärleksfull och öm relation i framtiden.

”Jag hoppas att du möter mig när jag klarat det här, att du håller om mig och säger att nu finns du här för mig och vi glömmer det som vart och att du är här och ska finnas där för mig som mamma.”

Foto: TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons