ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-Jens Rönnqvist flyttar ihop med Bonde söker fru-Jon-Krista

11 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
Bonde söker fru-Jon-Krista
Två av Sveriges mest älskade dokusåpa-profiler har funnit varandra genom sociala medier.
Nu avslöjar Jens Rönnqvist, som deltog i farmen 2020, det stora steget i relationen.
– Vi gillar varandra som fan, säger Jens till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Följ med hem till Jon-Krista: “Jag och…”Brand logo
Följ med hem till Jon-Krista: “Jag och…”

Varje år släpps en uppsjö av Svenska dokusåpor på tv, många av favoriterna har gått i flera säsonger genom åren. Två program som har blivit riktiga tittarfavorier är Bonde söker fru och Farmen, som har gått i 17 respektive 16 säsonger.

Nu har två deltagare från programmen hittat varandra. Nämligen Jens Rönnqvist, som deltog i Farmen 2020, och Jon-Krista Jonsson, som var en av bönderna som sökte efter kärleken i senaste säsongen av Bonde söker fru.

Jon-Kristas relation till Farmen-Jens: ”Vi började snacka”

Tidigare i våras berättade Jens för Hänt att duon fick kontakt genom att Jon-Krista bad om råd till sina sociala medier.

Annons

”Vi började snacka i och med att han var intresserad att jobba på sina sociala medier och youtube och ville ha stöttning”, skrev Jens till Hänt då.

Även Jon-Krista intygade att duon funnit en vänskap till varandra.

”Jag och Jens har hittat varandra bland all uppståndelse. Vi är ju några av få karlar här uppe i norr som har varit med i tv och vi båda bor kring Umeå. Han sträckte ut en hjälpande hand för att lära mig lite om denna nya värld som offentlig person. Han gav mig lite tips och nu så har vi snackat så pass mycket så att vi börjar känna varandra. Vi har hitintills klickat väldigt bra och han verkar väldigt rolig av sig”, skriver Jon-Krista till Hänt.

Farmen-Jens flyttar in på Jon-Kristas gård i Tavelsjö

Männen fann snabbt en vänskap och ses så ofta de kan. Båda är bosatta i närheten av Umeå och har väldigt hektiska liv. Och nu avslöjar Jens vännernas nästa stora steg i relationen!

Annons

– Han har ett gårdshus som han vill bygga om och jag har en lägenhet nere i stan. Vi har ju träffats nu ett par gånger och pratat, gått igenom hans verksamhet och så. Jag kommer nog säga upp min lägenhet och flytta till hans gårdshus, säger Jens och fortsätter:

– Det är helt galet! Jag kommer bygga om hans hus, som han vill ha det och så får jag bo där under tiden.

Efter bara några få träffar fattade vännerna tycke för varandra och deras vänskap har vuxit fram snabbt. Båda kommer från liknande bakgrund och har många gemensamma intressen.

– Vi har ju klickat som satan, vi gillar varandra som fan och vi är så otroligt lika. Med rötterna, rennäringen och skoter-körnigen och att sköta en gård. Vi kommer jättebra överens!, säger Jens.

Jens är uppväxt med renar och menar att han har det i blodet. När han flyttar in på Jon-Kristas gård planerar de att Jens ska hjälpa till med flera av Jon-Kristas verksamheter och saker som behöver skötas om på gården.

Annons

– Vi har gått igenom alla byggnader och han har ju sagt att "det här vill jag ha gjort", jag har ju varit snickare nu i två år, så jag ska hjälpa honom att bygga och så ska jag bo ute på gården. Så ska vi bygga upp något djävulskt bra och så ska vi styra ihop våra verksamheter. Det kommer bli supertrevligt!

Farmen-Jens och Jon-Kristas familjeliv: ”Två bönder utan fruar”

Både Jon-Krista och Jens har barn från tidigare relationer och lever ett varannan vecka liv.

– Varannan vecka har jag ju min dotter och varannan vecka har han sina barn, så då kommer vi kunna vara med renarna och uppe i kåtorna. Vi har jättestora planer. Vi blir två bönder på en gård, utan fruar, säger Jens och skrattar.

Vännernas barn har däremot inte träffats ännu. Deras barn-veckor går nämligen om varandra, och den veckan Jens har sina barn är Jon-Kristas barn hos sin mamma. Men Jens menar att han kommer försöka ändra det när han flyttar in på gården.

– Det blir till att flörta med ex-sambon om att vi ska byta veckor, så att barnen får vara tillsammans.

Jon-Krista om att Jens flyttar in på gården

När Hänt når Jon-Krista bekräftar han flyttplanerna och menar att det kan bli verklighet av vännernas storslagna framtidsplaner.

"Han verkar vara väldigt sugen på det! Å så duktig som han har varit på att skotta snö hos mig. Så kanske det blir verklighet av det också", skriver Jon-Krista till Hänt.

FOTO: Youtube, TV4

Annons