farmen 2023

Farmen-Jan Christer ”JC” bryter tystnaden om okända sjukdomen: ”Blod”

Jan-Christer Nilsson Farmen 2023

Jan-Christer Nilsson är en av deltagarna i Farmen 2023 som blivit riktigt omtyckt av både de andra deltagarna och tv-tittarna.
Nu berättar han om sitt mörka förflutna för Hänt – som låter allt annat än lätt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik Gustafssons lyckobesked – avslöjar nya säsongen: ”Drama”
0:40

Efter reklamen: Karl Fredrik Gustafssons lyckobesked – avslöjar nya säsongen: ”Drama”

(0:40)

Slå på ljud

Farmen 2023 är i fullgång och det blev minst sagt en rivstart på säsongen som har bjudit på både intriger och romantik. En av deltagarna som har blivit mycket omtyckt av både deltagarna och tittarna är Jan-Christer Nilsson, 67, med sin charmiga skånska dialekt och breda kunskap.

Resan i Farmen var inte bara ett roligt äventyr för Jan-Christer. Bara några månader innan inspelningarna startade fick hans hustru Irina beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Det var på grund av hennes önskan att se sin make i Farmen som han ställde upp i programmet.

– Så när jag va inne på Farmen hade hon cancer. Det var hon som anmälde mig, hon ville ha något att se fram emot så hon kunde se mig på tv, har Jan-Christer tidigare berättat för Hänt.

Jan-Christer kan dock berätta att Irina klarat sig igenom sin bröstcancer efter nästan ett år av behandling och att hon idag mår bra.

Farmen-Jan Christer om sin sjukdomskamp – borrade hål i huvudet

Även Jan-Christer har varit drabbad av sjukdom, våren 2017 drabbades han av en hjärnblödning. Till Hänt berättar han om den turbulenta tiden.

– Jag fick en blödning, samma dag som Akilov körde in i Stockholm. Samma dag vaknade jag vid min fru och så satt jag på kanten och kunde inte någonting. Jag satt uppe hela natten och hade huvudvärk. Då sa min fru “Nu ringer du 1177”, du vet jag har inte varit sådär att jag vill ringa, säger Jan-Christer.

Tillslut fick han ge vika och de ringde SOS-alarm som direkt skickade en ambulans till parets bostad.

– Då blev det ambulansen och så borrade de hål i huvudet och satte in en massa skit, säger Jan-Christer och fortsätter:

– Det var en blödning i hjärnan, de flyttade och tryckte väck hjärnan en bit.

Vidare fortsätter Jan-Christer berätta att blödningen ledde till att han tvingades till operation. Under operationen var han vaken och kunde följa ingreppet i realtid på en skärm.

– Jaa, jag har sett min egen hjärna du. Jag titta på tv:n när de borra hål och klippte hål i huvudet. Det var rätt så intressant.

Lyckligtvis gav inte hjärnblödningen några långvariga konsekvenser för Jan-Christer

– Nej, jag kan prata nu, säger han och skrattar.

Jan-Christers tunga förflutna: "Varit med om mycket"

Men det är inte första gången som Jan-Christer tvingats till akut vård på grund av sjukdom. Några år tidigare drabbades han nämligen av en annan otäck åkomma när han fick blodproppar i lungorna, något som kan vara livshotande om man inte får vård.

– Men det var värre ett par år innan, då hade jag två proppar i lungorna och 34 i syreintag när jag kom in, säger Jan-Christer och fortsatte:

– Då fick de stoppa upp, ta väck proppar och så fick jag blod i lungorna, det trodde de var vätska men det var blod. Ja, jag har varit med om mycket så jag får tacka att jag är kvar det ska jag säga. Men de sa att det var “tack vare din grundkondition”.

Lyckligtvis har Jan-Christer klarat sig bra genom båda tragedierna och både han och hustrun Irina mår idag bra.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN