LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Farmen 2024 görs om – Anna Brolin avslöjar anledningen

09 aug, 2023 
Johanna Talamo
ANNA BROLIN, HANS WINCENT
Programledaren Anna Brolin och deltagarna är i full gång med inspelningarna av den kommande säsongen av Farmen.
Årets säsong har dock tampats med tuffa väderförhållanden – nu avslöjar Anna ändringarna:
”Vi har planerat om..”, förklarar hon för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins dystra besked om Farmen: ”Det kan...”Brand logo
Anna Brolins dystra besked om Farmen: ”Det kan...”

Den folkkära programledaren Anna Brolin och deltagarna är för tillfället igång med inspelningarna av den kommande säsongen av Farmen, på gården i Skillingaryd i Småland.

Det populära tv-programmet går ut på att deltagarna testar på att leva som bönder på 1800-talet. Samtidigt ställs de mot varandra i olika tävlingar och tar sig ann utmaningar på gården, som de får från gårdsbonden och deltagarnas mentor Hans Wincent.

Anna Brolin om levnadsvillkoren under inspelningarna av Farmen

Farmen spelas in under mitten av sommaren och i skrivande stund är inspelningarna igång för fullt. Under årets inspelning har produktionen däremot tampats med kämpiga väderförhållanden.

Anna Brolin beskriver, i en tidigare intervju med P4 extra att inspelningsplatsen trots detta är en väldigt idyllisk plats att vistas på.

– Det är verkligen otroligt idylliskt trots att det regnar och kan vara tuffa väderförhållanden, sa Anna och fortsatte:

Annons

– Man ser sig aldrig mätt på att ta den här promenaden in mot den här gården, det blir faktiskt vackrare och vackrare för varje år, det växer på en.

Anna Brolin förklarar dock att levnadsförhållandena för produktionen och henne själv inte är fullt så idyllisk som gården deltagarna bor på under inspelningarna.

– Men där vi bor, det kanske inte är lika idylliskt för vi bor på en grusparkering, vid en återvinningscentral. Mittemot en mataffär, vilket i o för sig är bra, i Skillingaryd – i byggbaracker. Så att det är ju inte ”Astrid Lindgrens värld” direkt, sa Anna och skrattade.

Anna Brolin och Hans Wincent om ändringarna i årets Farmen

Farmen spelas som sagt in mitt under sommaren, i de djupa småländska skogarna.

Annons

Trots att den idylliska aspekten av livet på Farmen inte har påverkats så har produktionen behövt vidta vissa åtgärder på grund av sommarens väderförhållanden.

Som känt så har stormen Hans fört med sig kraftiga regnskurar och vindar i olika delar av Sverige. På Skillingaryd – där Farmen spelas in, har de tyvärr inte blivit skonade stormen.

I ett inlägg på Instagram har Anna Brolin delat med sig av bilder som visar olika dagar där hon fått utstå sommarens regnskurar.

”Voilà - ett gäng ”rainy looks” där det både har trotsats och kapitulerats i de djupaste småländska skogarna där regnet inte direkt lyst med sin frånvaro. När Hans kom så var vi så att säga… beredda. Nå, någon favorit?”, skriver hon.

Gårdsbonden och deltagarnas mentor Hans Wincent skriver att vädret påverkar produktionen och medför en extra kämpig säsong för deltagarna. Men att inspelningarna lyckligtvis går bra ändå.

”Inspelningar går bra. Såklart påverkas vi av vädret. Det blir ju extra tufft för deltagarna. Inspelningsmässigt tar det ju också lite längre tid när man försöker vänta ut regnet och ibland får vi tänka om och göra på något annat sätt.”, skriver Wincent till Hänt.

Annons

Men trots att det går bra så har en och annan ändring behövt göras. I ett meddelande till Hänt beskriver Anna att produktionen fått vidta olika åtgärder samt ändringar under tävlingarna, för att skona deltagare och teknik.

”Vi är ganska vana vid att jobba i regn här nere i Smålands djupaste skogar. Men vi har planerat om lite och försökt göra vissa moment under tak för att bespara såväl deltagare som teknik de värsta väderutmaningarna.”, skriver Anna till Hänt och fortsätter:

”Men det är mycket fokus på tävlingen hos alla nu när vi är i slutskedet av produktionen. En otroligt spännande säsong blir det! Så dramatiken matchar väderleken ganska väl just nu.”

FOTO: HÄNT TV/JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet

Annons