farmen 2023

Andreas om Maddes avhopp i Farmen 2023 – läkarens varning: ”Kaos”

Madde och Andreas i Farmen 2023

Madeleine Olovsson lämnade plötsligt Farmen 2023 självmant.
Nu berättar Andreas Gauffin om känslorna över avhoppet samt hur en läkare reagerade starkt efter upptäckten på gården.
– Det är en produktionsläkare på plats och han gick till och med in och varnade produktionen, säger Andreas till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna
0:32

Efter reklamen: Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna

(0:32)

Slå på ljud

Det kom som en chock för många när deltagaren Madeleine "Madde" Olovsson, 51, plötsligt valde att självmant hoppa av Farmen 2023. Deltagarna är Karin Kollberg, 38, har tidigare berättat för Hänt om hur hon kände över avhoppet och nu delar en annan deltagare med sig om sorgen efter att Madde lämnade.

Andreas Gauffin om läkarens ord efter upptäckten på Farmen: ”Varnade produktionen”

Andreas Gauffin, 42, hade nämligen kommit Madde nära, när hon plötsligt valde att packa ihop och bege sig hemåt.

– Det var tråkigt för vi kom väldigt bra överens. Hon är ju från Strömstad på västkusten där jag faktiskt är född. Jag flyttade till Stockholm när jag var sex år men jag är där på somrarna och hälsar på. Jag har fortfarande vänner i Strömstad så vi fann varandra i det till att börja med och sen var vi väldigt lika som personer. Kemin stämde och vi hade lätt för att prata med varandra, vi är lugna och harmoniska personer, säger Andreas till Hänt.

Att Madde valde att lämna så pass tidigt i spelet är inget som förvånar honom helt, han menar att inspelningen var mycket tuffare än vad många förstår. Det fanns till och med ett läge där en läkare gick in och varnade.

– Det är svårt. Alla är experter när man läser kommentarer skriver folk "fan va lågt att bara åka hem så där tidigt, du visste ju vad du gav dig in på". Nej det visste man fan inte kan jag säga. Första dagarna hade vi 200 gram råkorn per person att äta, det var det liksom. Sen fick vi skära ner det till 140 gram för att det skulle räcka. Man svälter ju, säger han och fortsätter:

– Det är en produktionsläkare på plats och han gick till och med in och varnade produktionen med att "ni måste in med mer näring" så det var då de kastade in de där äpplena och päronen som kom i avsnitt tre ett vad det var. Produktionsläkaren varnade för att vi inte mådde bra. Och sen sover man på en säck halm, det var inte optimala förhållanden. Sen har man då castat i flera olika led med hjälp av psykologer för att vi ska vara varandras motpoler. Sen ska vi tryckas in i det här huset och jobba arslet av oss vilket inte visas på tv. Det ser bara ut som att vi ligger och solar samt tjafsar med varandra liksom.

Arbetsbördan var större än vad tittarna kan förstå menar han.

– Det var kaos så man var helt slut. Och Madde då som hade hemlängtan och saknade sina barnbarn och allt var det var. Det blev för mycket då liksom, jag förstår det. Men det var tråkigt för hon var en nära vän som försvann.

Maddes hemliga samtal med Andreas innan avhoppet

Innan Madde lämnade berättade hon dessvärre om sitt beslut så att Andreas var förberedd på vad som skulle ske.

– Hon kom fram till mig och sa att "jag kommer lämna senare idag". Så jag visste redan om det. Men vi har regelbunden kontakt idag, säger han.

Försökte du övertala henne att stanna?

– Nej absolut inte. För man måste följa sitt hjärta så om hon känner att hon inte pallar så får man bara stötta henne i det.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN