LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fannys okända sjukdom – som inte visas i Paradise Hotel

07 nov, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Fanny Lyckeke är med i finalveckan av Paradise Hotel, hon har tagit sig igenom hela säsongen. Men inte på samma villkor som alla andra, Fanny har en sjukdom som gjort att hon fått specialbehandling från produktionen.
Annons

Fanny Lyckeke 20, är en av deltagarna i årets Paradise Hotel, men hon skiljer sig en del från de andra som medverkar i tv-programmet. I veckan sänds dokumentären “Leva utan att dö – en film om diabetes” på TV3 där Peter Jihde, 46, träffar folk som lever med diabetes.

I den dokumentären träffar han just Fanny. Nu berättar hon hur det var att ha diabetes under inspelningen av Paradise Hotel och att produktionen först inte ville att hon skulle medverka på grund av sjukdomen berättar hon för Nöjesbladet.

– Jag sa att jag är vuxen, jag vet själv. Så jag fick gå igenom massa extra läkarundersökningar och ha daglig kontakt med en läkare innan jag åkte iväg, vilket ingen annan behövde, säger hon i intervjun.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under inspelningen fanns det en sjuksköterska som Fanny fick rapportera sina blodvärden till regelbundet. Men förutom att hennes blodsockermätare syntes ett fåtal gånger för den uppmärksamme, så visades hennes sjukdom inte i tv-rutan.

Annons

– Det är väl inte coolt nog, Paradise Hotel är en väldigt skev bild av verkligheten, det är förskönat. Jag hade tyckt det var svinbra om de hade visat min blodsockermätare i kameran, säger hon.

Pressansvarige Susanne Nylén berättar att det inte fanns plats att visa Fannys diabetes i programmet för att programformatet bygger på en annan typ av historier.

Fanny fick diabetes när hon var 11 år gammal och märkte det genom att hon var jättetörstig hela tiden och att vattnet bara rann rakt igenom. Idag syns Fanny mycket offentligt men vill trots det inte att hennes diabetes ska vara i fokus.

– Jag vill inte att folk ska känna att det är en sjukdom med en person, utan det ska vara jag som har en sjukdom. Det får inte ta över för jag måste visa att jag är diabetiker men ändå lever ett vanligt liv, avslutar hon.

 “Leva utan att dö – en film om diabetes” visas på TV3 den 9 november 20.00

 

 

 

Annons